PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’espectacle d’homenatge popular a Joan Oliver reunirà més de 30 artistes al Teatre La Faràndula de Sabadell

Amb el títol Al capdavall som bàrbars, el conduirà l’actor sabadellenc Josep Julien...

Amb el títol Al capdavall som bàrbars, el conduirà l’actor sabadellenc Josep Julien som barbars 18

El dimecres 30 de novembre, a les 8 del vespre, el Teatre La Faràndula de Sabadell acollirà l’homenatge popular a l’escriptor sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart, organitzat per la Comissió Any Joan Oliver. Josep Julien conduirà l’espectacle –titulat Al capdavall som bàrbars–, que desgranarà les grans etapes de la vida del poeta a partir de càpsules teatrals, poètiques i musicals.

A part de Julien, hi participaran Quico Pi de la Serra, el cor Vakombà, El Petit de Cal Eril, Feliu Ventura, Meritxell Gené, Carlota Olcina, Bernat Quintana, Toni Xuclà, Gemma Humet, Txell Sust, Guillamino, Lu Rois, Joana Vilapuig, Marc Balaguer, Al Galliner, Teatre Sant Vicenç, Enric Casasses, Blanca Llum, Martí Sales, Núria Martínez Vernis, Josep Pedrals, Roc Casagran, Cesk Freixas, Pau Llonch, Ignasi Riera –nebot del poeta– i Sílvia Oliver –filla de Joan Oliver. A més, en pantalla es podrà veure un petit vídeo que ha enregistrat Sílvia Pérez Cruz per a l'ocasió i sentir la veu de Jordi Boixaderas recitant un poema, atès que aquests dos artistes no podran ser presents a l'acte però han tingut interès a participar-hi.

L’homenatge tindrà lloc l’endemà de l’aniversari de Joan Oliver, que va néixer a Sabadell el 29 de novembre de 1899. Es tracta del segon gran acte que organitza la Comissió aquest any. El primer va ser el diumenge 19 de juny –l’endemà de la data de mort d’Oliver–, a la plaça del Doctor Robert i al Racó del Campanar –al centre de Sabadell–, un acte familiar, estival i de carrer.

Avui han presentat Al capdavall som bàrbars en roda de premsa Esther Saborido i Arnau Solsona, membres de la Comissió Any Joan Oliver; Roc Casagran, Lu Rois i Bernat Quintana, artistes, i Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell. Esther Saborido ha manllevat la frase de Joan Oliver “tot depèn de tu i de cadascú” per animar el públic a assistir a l’acte. “Els artistes tenen una confiança total en l’espectacle; ara falta acabar d’incentivar la venda d’entrades per a l’espectacle”, ha afegit.

El títol de l’espectacle és manllevat d’uns versos que Pere Quart dedica al poeta Joan Maragall –fill de mare sabadellenca–. Els versos, amb un punt d’humor, els ha llegit avui Roc Casagran i fan així: “Don Joan, excusi la franquesa; / però no oblidi / que vostè i jo venim de Sabadell, / poble d’estar per casa. / Al capdavall som bàrbars”.

 Per la seva banda, Juli Fernàndez ha afirmat que “la ciutat se sent orgullosa amb els més de 40 actes que ja s’han fet fins ara entorn de la figura de l’escriptor Joan Oliver”.

Venda d’entrades

Per finançar l’espectacle, la Comissió Any Joan Oliver va engegar una campanya de micromecenatge –a totsuma.cat– que ofereix recompenses a les persones que volen ajudar a finançar el projecte. Allà es poden comprar entrades a 12 €, amb les quals es dóna una xapa del Bestiari i l’agraïment al web i a la cortineta del final de l’acte. La campanya vol recaptar 10.000 € i s’acaba el dilluns 21 de novembre.

D’altra banda, les entrades, sense recompensa, també es poden comprar, a 10 €, a la taquilla del Teatre Principal de Sabadell (c. de Sant Pau, 6), el dimecres i dijous, a la tarda de 6 a 8, i el divendres i dissabte, d’11 a 1 i de 6 a 8, o bé al web de Sabadell Cultura.

Pere Quart. Encara som a la trinxera

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre arribarà a tots els quioscos el disc compacte Pere Quart. Encara som a la trinxera, que es vendrà amb el diari Ara al preu de 9,95 €. El treball, coordinat per la Comissió Any Joan Oliver i amb producció discogràfica de Picap, inclou 20 poemes de Pere Quart. Combina versions musicals enregistrades entre 1967 i 2016. Es tracta de música molt diversa, composta al llarg de gairebé 50 anys al nostre país damunt de versos d’un dels poetes més rellevants de les lletres catalanes.

El CD inclou peces de Quico Pi de la Serra, Loquillo i Maria del Mar Bonet, Celdoni Fonoll, El Petit de Cal Eril, Ramon Muntaner, Santi Arisa, Pomada, Txell Sust, De Calaix, Miquel Cors, Rosa Pou, Guillamino, Mariona Sagarra, Xot, Ovidi Montllor, Inadaptats i Rosa Maria Sardà. L’última pista del disc és la veu del mateix Joan Oliver recitant el poema Ja és hora que se sàpiga.

Web