PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària serà una realitat al març de 2017

Sabadell és un dels 8 municipis impulsors d’una iniciativa en la quals hi ha adherits més de 40 municipis i ens locals

ess2El passat dimecres 30 de novembre es va celebrar a Santa Coloma de Gramanet la IV Trobada del procés de constitució d’una Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (XMESS), en què es van aprovar els estatuts de la futura associació perquè cada municipi adherit pugui aprovar-los als plens municipals abans de la constitució definitiva. També es va aprovar el Pla de Treball que ha de guiar les actuacions de la futura Associació.

La Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària es constituirà formalment el dimecres 29 de març a Barcelona. Sabadell és un dels 8 municipis impulsors de la Xarxa (amb Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Terrassa, Manlleu, Manresa i Girona) i ha participat activament en l'elaboració dels Estatuts i del Pla de Treball.

La primera part de la jornada la va ocupar un monogràfic sobre Despesa Intel·ligent. Moneda local, economia social. Exposició del pilot local a Catalunya dins del projecte europeu Digipayforgrowth, on van intervenir els actors implicats en tot el procés de disseny de la “Grama”, la moneda local de Santa Coloma.

A la cloenda va participar Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa, on va ratificar “la voluntat d'impulsar un projecte estratègic per potenciar l'ESS. Comencem una nova etapa il·lusionant, que consisteix a portar a la pràctica el que hem estat debatent fins ara. Es tracta que ens multipliquem i que el 29 de març siguem molts més municipis per assolir els nostres objectius, que són estendre l'ESS per les comarques i els territoris”.

Benestar col·lectiu vs benefici econòmic

L’Economia Social i Solidària és la que situa la persona i la comunitat al centre de la seva activitat i prioritza el benestar col·lectiu per davant del benefici econòmic. L’orienten principis com la transparència, la participació, la sostenibilitat, l’equitat, la inclusió, la solidaritat, la col·laboració i compromís amb la comunitat, amb una clara voluntat transformadora davant l’actual context de desequilibri, desigualtat i exclusió social.