PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jornada formativa sobre restauració per a persones celíaques adreçada a professionals

Per assegurar la seguretat alimentària en productes sense gluten...

Informar sobre els protocols per assegurar la seguretat alimentària en productes sense gluten és l’objecte d’una jornada informativa sobre restauració per a celíacs, adreçada a professionals, que tindrà lloc el dilluns 3 d’abril, a partir de les 10 del matí, al Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell. La jornada l’organitzen el Gremi, l’Associació de Celíacs de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell.

El programa consisteix en una formació impartida pels responsables del departament tècnic de l'Associació deCelíacs de Catalunya, els assistents de la qual –propietaris, cambrers, cuiners, etc.– coneixeran els símptomes que poden presentar els celíacs quan ingereixen aliments amb gluten i les conseqüències que tenen les transgressions de la dieta.

També es facilitaran les pautes que cal seguir per garantir la seguretat alimentària en la cuina sense gluten. Amb aquesta acció es pretén sensibilitzar i millorar la qualitat de vida dels afectats per la malaltia celíaca i potenciar les oportunitats dels restauradors que hi participin.

L’activitat s’emmarca en l’aprovació del consistori, al maig del 2016, d’una moció en suport i reconeixement a tota la població celíaca de la ciutat. Un dels compromisos establerts va ser l’organització d’una jornada adreçada al sector de la restauració, centres educatius, centres d’acollida i centres residencials per a aquells que vulguin obtenir l’acreditació “Servei Sense Gluten” que ofereix de manera gratuïta l’Associació de Celíacs de Catalunya, per tal de garantir un servei correcte.

Prèviament a l’inici de la sessió, donaran la benvinguda als assistents el regidor de Salut, Ramon Vidal; el president del Gremi d’Hostaleria, Jordi Roca, i la delegada a Sabadell de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Gemma Sabatés.