PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell disposarà de 35 contenidors per recollir oli domèstic fet servir

L'any 2014 es van recollir a Sabadell 20 tones d'oli domèstic usat...

Sabadell instal·larà 15 nous contenidors de recollida d'oli domèstic usat, que se sumaran als 20 punts de recollida distribuïts per la ciutat a espais com ara mercats, centres cívics i deixalleries. “Amb aquests nous contenidors facilitem a la ciutadania punts propers on recollir l'oli de cuina ja fet servir i fomentem que es pugui reciclar”, ha afirmat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. L'any 2014 es van recollir a Sabadell 20 tones d'oli domèstic usat, 13 més que al 2013.

El funcionament és fàcil. L’oli s’ha de posar en una ampolla de plàstic i abocar als contenidors de color taronja. Serveix qualsevol ampolla i no cal que l’Ajuntament reparteixi bidons, com passa en altres municipis. És un servei que du a terme el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, mitjançant CIPO.

L'oli per cuinar és un producte habitual a les llars, però, un cop utilitzat, si s’aboca pels desguassos a la xarxa de clavegueram provoca una greu agressió contra el medi ambient, ja que un litre d'aquest tipus d'oli pot arribar a contaminar fins a un milió de litres d'aigua. A més, pot malmetre les canonades.

És per aquest motiu que l'Ajuntament vol fomentar la recollida d'oli domèstic i que la ciutadania no el llenci a l'aigüera. També es vol conscienciar que si aquest residu es separa i es tracta correctament, es pot reciclar i convertir en biodièsel, transformant cada litre d’oli en un de biodièsel.

El biodièsel és un combustible biodegradable, que pot reduir les emissions de petites partícules sòlides emeses pels tubs d'escapament dels vehicles fins a un 50% respecte del gasoil convencional.