PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Escola Municipal de Música estrena "Meninos", una de les grans produccions dins la celebració dels seus 125 anys

Amb alumnes del centre i altres escoles de protagonistes...

Uns 200 cantants i músics protagonitzaran dijous i divendres al Teatre la Faràndula l’òpera Meninos, de Josep M. Pladevall. La producció és una de les grans cites de la celebració del 125è aniversari de l’Escola Municipal de Música i els protagonistes seran alumnes del centre municipal (Escola i Conservatori) i d’altres centres de formació. És el primer cop que l’Escola de Música produeix íntegrament una proposta d’aquesta magnitud. Se n’han previst quatre funcions: dijous i divendres a les 10.30 i a les 18.30 h. A les funcions matinals hi assistiran alumnes de centres educatius de Sabadell. Hi passaran més de 1.500 escolars. Les de la tarda seran obertes al públic. Les entrades, gratuïtes, es poden aconseguir al portal de Sabadell Cultura

Amb l’estrena de Meninos, culminarà la tasca feta per l’alumnat, professorat del centre i també professionals d’altres àmbits implicats en una producció on conflueixen música, escena, text i ball.

En la representació de Meninos participaran 35 solistes, 110 cantants de cor i 55 músics com a integrants de l’orquestra. Els solistes i el cor escènic són nens i nenes que van superar un càsting obert realitzat a la tardor. També hi ha alumnes de l’aula de cant del Conservatori i el baríton professional Xavier Ribera-Valls en el paper del Mil·lionetis, el malvat de la història.

Pel que fa al cor, són infants i joves d’entre 10 i 13 anys procedents dels cors infantils de l’Escola de Música, els cors mixtos i el cor de noies i també de l’Escola Agnès Armengol i el Col·legi la Immaculada. Així mateix, actuaran membres del cor de l’Escola Municipal de música de Matadepera.

L’Orquestra al càrrec de la interpretació serà l’Stradivari de l’Escola de Música i Conservatori, a la qual s’afegiran les seccions de vent i percussió de la Banda del centre municipal.

La preparació de l’espectacle s’ha realitzat per seccions per, finalment, les darreres setmanes, ajuntar tots els elements per composar la proposta final, sota la direcció musical de Frederic Oller i la d’escena de Joan B. Torrella. Així mateix, el coreògraf Hèctor Puigdomenech ha treballat elements de coreografia amb els solistes i els cors. Cal destacar, també, la tasca de l’escenògrafa Mercè Lucchetti i el treball realitzat per alumnes de l’Escola Illa en les pintures d’escena i el cartell de la producció.

Tema i argument

Amb text i música del compositor de l’Escola de Música i Conservatori Josep Mª Pladevall, Meninos és un cant a l’amistat i mostra com la solidaritat en una causa comuna pot crear lligams entre un grup de joves que en un principi s’havien enfrontat. També parla de la capacitat i la utilitat que té la música per a la cohesió social.

L’òpera explica la història d’en Roni, que deixa l’escola i va a la favela amb la intenció de formar un grup de capoeira. Allà coneix la Viri i els seus amics, els meninos, i s’enfronta amb el líder del grup, en Calavera. La Viri i la seva mare es veuen amenaçades d’haver de deixar casa seva per l’interès d’en Mil·lionetis, home sense escrúpols i amo de la finca. Com que es neguen a marxar, aquest, decideix desfer-se’n violentament. Els meninos ho desco­breixen i es posen d’acord per avortar els seus plans.