PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

S’obren les inscripcions per a les ponències de la Fira Apropa’t a l’FP

Tindrà lloc el 19, 20 i 22 d’abril...

La Fira Apropa’t a l’FP, que tindrà lloc el 19,20 i 22 d’abril a la Fira Sabadell, obre avui les inscripcions per al públic en general. L’esdeveniment, primera fira comarcal sobre la Formació Professional, neix amb l’objectiu de difondre tota l’oferta d’aquest àmbit educatiu i alhora reforçar l’orientació acadèmica i professional per a totes les edats. És per això que inclourà xerrades específiques sobre 79 cicles formatius de 21 famílies professionals adreçades a estudiants de 4rt d’ESO, batxillerat i escoles d’adults, ponències d’interès general dins de l’àmbit educatiu i laboral, un espai de diàleg amb professionals d’unes 50 empreses, la presència de centres de formació i idiomes i espai d’orientació personalitzada, com també un servei d’informació sobre l’autoocupació i la creació de la pròpia empresa.

L’accés a les diferents propostes i a la zona d’exposició i orientació del certamen serà lliure i gratuït, tot i que per a les conferències caldrà inscripció prèvia. En aquest marc, els estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius s’estan inscrivint a les ponències d’acord amb els criteris i terminis facilitats pels seus centres educatius. La ciutadania s’hi pot inscriure a l’ampli programa de xerrades generals per mitjà d’una aplicació mòbil (APP), on ja es pot trobar la informació sobre totes les xerrades.

L’APP es pot descarregar des de Google Play per a dispositius mòbils Android i també es pot consultar a l’ordinador aquí. Amb l’aplicació es podrà accedir a la informació sobre les ponències, horaris, espais i altres dades d’interès, així com també omplir les enquestes d’avaluació del certamen.

Cal destacar en l’àmbit de les ponències d’Apropa’t a l’FP que, a banda de les específiques sobre una vuitantena de cicles formatius adreçades a estudiants, s’han previst altres conferències d’interès general, que tractaran aspectes com la flexibilitat i l’acreditació d’experiència formativa i/o laboral, la formació professional dual, bones pràctiques d’orientació entre professionals, tallers de suport a famílies per a l’acompanyament dels fills i filles davant la tria d’estudis, la mobilitat internacional, l’accés a l’FP des de les escoles d’adults i la formació professional i inserció laboral adaptada, entre altres propostes.

Apropa’t a l’FP s’emmarca en la nova estratègia municipal Sabadell Orienta, que potencia l’orientació acadèmica per reduir l’abandonament escolar prematur i l’orientació laboral per millorar l’ocupabilitat i la carrera professional del conjunt de la ciutadania.

Més informació sobre Apropa’t a l’FP aquí