PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de l’Escola Can Rull reben un dels Premis Baldiri Reixach

Amb el guardó es reconeix el projecte “Jugant amb la poesia d’en Joan Oliver”...

Amb el guardó es reconeix el projecte “Jugant amb la poesia d’en Joan Oliver” canrull222

Els alumnes de P5 de l’Escola Can Rull rebran un dels premis Baldiri Reixach, convocats per la Fundació Carulla i que reconeixen la tasca d’escoles, mestres i estudiants de terres de parla catalana. El guardó, atorgat en la categoria per a alumnes compromesos, encuriosits i creatius, respon a la iniciativa “Jugant amb la poesia d’en Joan Oliver”.

El projecte premiat s’ha emmarcat en la commemoració del 30è aniversari de la mort de Joan Oliver, Pere Quart, al qual l’Escola Can Rull també s’ha volgut sumar. Amb aquest motiu, la classe de P5 ha descobert i treballat alguns dels poemes de l’autor sabadellenc, fonamentalment els del Bestiari, tot enllaçant-lo amb el nom de la classe (Els Tigres).

El bon resultat de la iniciativa ha portat el grup a compartir el projecte amb la resta de l’escola i amb les famílies del centre, amb l’objectiu que tothom gaudís de la poesia de Pere Quart. En aquest sentit, s’ha creat un blog de l’activitat i s’han exposat els treballs als passadissos i al vestíbul de l’Escola, tot proposant un joc per endevinar els animals. Els alumnes també han passat per les aules a recitar els poemes i explicar la figura de Joan Oliver. Així mateix, els nens i nenes de 4t han escrit una tirallonga de monosíl·labs basada en els continguts exposats als espais comuns del centre, que després han llegit als petits alumnes de P5.

Amb el projecte, els infants han treballat àmbits com la creativitat i l’expressió lingüística, la llengua i la comunicació, el coneixement de la cultura i també el treball col·lectiu, entre altres aspectes. Alhora, s’han reforçat les relacions del conjunt de la comunitat educativa del centre.

L’acte de lliurament de guardons a l’alumnat es celebrarà el proper 28 de maig al Casal de l’Espluga de Francolí. canrull22

Premis Baldiri Reixach

La Fundació Carulla organitza els Premis Baldiri Reixach amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Enguany la convocatòria ha presentat com a novetat el foment de l’estímul a nous projectes, amb la creació de 5 premis adreçats a mestres i professors per a projectes innovadors. Alhora, els guardons continuen reconeixent escoles (9 premis) i l’alumnat (50 guardons). Els alumnes de l’Escola Can Rull rebran un dels set premis que la Fundació ha atorgat a nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle inicial.

Més informació i imatges de “Jugant amb la poesia d’en Joan Oliver”