PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de l’Institut Jonqueres construeixen joguines per als infants de l’Escola Bressol Calvet d’Estrella

Les joguines les fan amb material reciclat...

 

Les joguines les fan amb material reciclat 20170419 095049

En el marc d’un projecte de la classe de Tecnologia, alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Jonqueres ha elaborat joguines a partir de materials reciclats per als infants de l’Escola Bressol municipal Calvet d’Estrella. La col·laboració entre tots dos centres ha estat una experiència molt positiva per a tots els participants, durant la qual s’han treballat aprenentatges i valors com la sostenibilitat, la creativitat, el treball en equip, el servei a la comunitat i les relacions amb altres col·lectius, afavorint així, alhora, la cohesió social.

El projecte va néixer d’una proposta de col·laboració de l’institut cap a l’escola bressol. En aquest marc, es va decidir vincular la proposta a la renovació de materials que està portant a terme l’escola bressol, apostant per materials sostenibles i reciclats.jjjj Durant el projecte, l’alumnat de l’Institut ha treballat i après a realitzar les joguines i s’han fet dues visites a la Calvet d’Estrella. Una per veure les instal·lacions i els materials que hi utilitzen i compatir una estona de joc amb els infants de l’escola bressol i una altra per oferir als petits alumnes una representació teatral, ampliant així la col·laboració entre tots dos centres educatius.

Les joguines elaborades amb materials reciclats s’han dissenyat pensant en l’edat evolutiva dels infants que les han d’utilitzar i amb la voluntat de potenciar la imaginació, l’experimentació, el joc simbòlic., etc. Són materials amb els quals es vol afavorir que els nens i nenes creïn el seu propi joc deixant anar la seva imaginació.