PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Valoració positiva de la Festa Major 2017, que consolida el nou model sorgit del procés participatiu

Alt seguiment de les activitats de la festa, que no ha registrat cap incident significatiu

valoraciofmEl govern municipal ha valorat de forma positiva la Festa Major 2017, la primera que respon de forma plena a un nou model de Festa Major fruit del procés participatiu que va iniciar-se el 2016. Cal destacar que en general ha transcorregut sense cap incident i amb una alta participació ciutadana en les activitats programades.

En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assenyalat que “hem viscut una festa tranquil·la, sense incidències significatives ni greus, i on ha predominat el comportament cívic de la gent”. Serracant ha destacat també el bon funcionament dels serveis municipals, com la seguretat, la neteja, l’atenció ciutadana i el transport públic.

En una primera valoració general, Maties Serracant ha posat èmfasi en que “es tracta de la primera Festa Major que neix totalment de la tasca de les comissions de treball del Procés Participatiu. Les activitats en el seu conjunt han tingut molt bona resposta de públic i, d’altra banda, hem assistit a moments importants, com la jornada castellera, que ha estat històrica”. Serracant ha agraït el paper de les entitats i associacions que han col·laborat en la confecció del programa, així com el del personal municipal que hi treballa per fer-la possible.

Pel que fa a les activitats del programa, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha valorat positivament l’alta participació de ciutadans i ciutadanes en les activitats del programa. Chacon s’ha mostrat molt satisfeta amb les comissions de treball del procés participatiu: “han aportat novetats al programa en la línia del nou model de Festa Major que s’ha treballat i que enguany s’ha dut a terme de forma plena”. Així, per exemple, fruit del treball de la comissió de Comunicació s’han introduït elements d’identificació amb la festa, com la distribució de 3.000 mocadors i 4.500 banderes, que es van esgotar ràpidament i que han tingut molt bona acceptació.

D’altra banda, la comissió de Cultura Popular i Tradicional ha incorporat algunes novetats, com, per exemple, el nou ritual d’inici i despertar, amb més visibilitat i nova dinàmica amb el No volem dormir!, o el nou espai pels gegants (Casa Duran), amb un gran èxit de públic.

La regidora de Cultura també ha remarcat les novetats en la festa de nit, amb l’ampliació i diversificació de l’oferta, a l’espai-concert de l’eix Macià, a l’Envelat i a l’Estruch, amb una aposta per arribar a tots els públics i ampliar horaris.

La Festa de Punta a Punta

Amb l’objectiu de portar la festa de nord a sud de la ciutat, aquest any s’ha ampliat l’oferta d’activitats i els espais englobades en la Festa de “Punta a Punta”, consolidant el passeig i l’Eix Macià i incorporant l’eix central de la ciutat. Des de diumenge fins al migdia de dilluns, l’eix central ha ofert sempre una oferta d’activitats de temàtica i públic divers: espectacles itinerants, escamots de la Simfònica, Gimcana de punta a punta (idea sorgida del programa “els nois i noies tenen la paraula”), swing, concentració de 600 i balls troneres.

La Festa Esportiva

Pel que fa a les activitats esportives, les curses de Festa Major, amb 3.300 atletes, i la Passejada en bicicletes, amb 4.000 persones, continuen estan entre les activitats de més alta participació i seguiment del programa festiu. La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, ha destacat, també, el seguiment ciutadà de la Masterclass de Zumba i Lindy Hop, a la plaça del doctor Robert.

En un altre àmbit, Marisol Martínez ha destacat “la iniciativa que hem treballat amb el Gremi d’Hostaleria per tal de què bars i comerços organitzessin activitats al carrer. L’ambient festiu que han aportat als carrers ha estat tot un èxit”.

Valoracions

A partir d’ara, des de les diferents comissions de treball del procés participatiu de Festa Major es faran les valoracions més en detall de cada un dels seus respectius àmbits.