PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El projecte per estendre els ensenyaments musicals i els 125 anys de l’Escola de Música marquen el curs al centre municipal

L’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell ha celebrat els darrers dies l’acte formal d’inici de curs. Un 17-18 durant el qual, es licitarà el projecte d’ampliació del Centre Cívic de Sant Oleguer per fer possible la nova seu del sud de l’Escola de Música i es continuarà endavant amb la commemoració dels 125 anys de l’Escola. Aquest curs al centre municipal assisteixen uns 730 alumnes.

L’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell ha celebrat els darrers dies l’acte formal d’inici de curs. Un 17-18 durant el qual, es licitarà el projecte d’ampliació del Centre Cívic de Sant Oleguer per fer possible la nova seu del sud de l’Escola de Música i es continuarà endavant amb la commemoració dels 125 anys de l’Escola. Aquest curs al centre municipal assisteixen uns 730 alumnes: 550 a l’Escola i 180 al Conservatori Professional.

De les principals línies que marcaran el 2017-2018 al centre se’n va parlar precisament a l’acte formal d’inici de curs. Així mateix, durant la trobada, celebrada a l’Auditori del Casal Pere Quart, es van lliurar els diplomes del concurs de composició realitzat entre l’alumnat al mes d’abril i els guanyadors van interpretar davant el públic les obres premiades.

Pel que fa al projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer per a la nova seu de l’Escola de Música al sud, s’emmarca dins el procés per estendre els ensenyaments musicals de caràcter públic al territori. Dins aquest procés s’inclouen també, més endavant, una nova seu de l’Escola al nord i la renovació de la seu del centre de l’Escola de Música i Conservatori.

D’altra banda, al setembre s’ha reprès la commemoració dels 125 anys de l’Escola, amb les actuacions de J. Ll. Puig i de PAX-Cor de Cambra.  Entre les properes cites del programa, el 17 de novembre arribarà un concert amb Daniel Ligorio al piano, Blai Navarro a l’acordió i antics alumnes de flauta travessera. Per al 15 de desembre s’ha previst un concert participatiu del Gloria de Vivaldi dins el Cicle de Cambra que organitza Joventuts Musicals.

Destacaran així mateix, durant el curs, els intercanvis amb altres centres d’ensenyaments musicals, com són les tornades de les visites que l’alumnat del centre sabadellenc han realitzat als estudiants del CIUM de Genovès -- al costat de Xàtiva— i de l’Escola de Música de Koblenz (Alemanya). Alhora, es continuarà endavant amb els vincles que l’Escola de Música i Conservatori de Sabadell manté amb escoles de primària i secundària i amb entitats socials i culturals de la ciutat.