PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Què podem esbrinar d'un fòssil?

 
A qui s'adreça:
Alumnes d'ESO i batxillerat.
 
Descripció:
A partir de la visita a les sales i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el món de la paleontologia.

Continua llegint

Fem de paleontòlegs!

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària.
 
Descripció:
Per desenterrar els fòssils,cal utilitzar martells, picoles,pinzells... Endinsa’t en el treball amb fòssils  i posa’t dins la pell d’una persona especialista en paleontologia.  Recupera fòssils i munta’ls per esbrinar a quin animal van pertànyer en el passat. Veuràs que no és fàcil, rarament es troba un esquelet sencer, sempre falten peces o estan trencades.  Malgrat aquestes dificultats, seràs capaç d’identificar-lo?

Continua llegint

El món dels fòssils

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària i 1r cicle d'ESO
Descripció:
A partir de la visita a les sales  i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el divers món dels fòssils.

Continua llegint

Quina família més mona! Els nostres orígens

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i primer i segon d'ESO.

Descripció:
A partir de les troballes de primats que ha fet l'Institut Català de Paleontologia a diferents jaciments del nostre país, parlarem de primats del passat i de primats actuals (goril·les, ximpanzés, orangutans i humans) i explicarem l'origen del bipedisme i l'evolució del llinatge dels humans a partir dels cranis que tenim al museu.

Continua llegint

Fes servir el cap!

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i les rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.

Continua llegint

Visita guiada a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Visita guiada pel conjunt d’instal·lacions del Museu de l'Institut Català de Paleontologia per conèixer tot el que envolta l’excavació, dipòsit, preparació, emmagatzematge, investigació i/o exposició d’una resta fòssil. Inclou visita d’espais no oberts al públic.

Continua llegint