PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

 
 
2024CarnavalCartell
 
El Cartell està fet per un dissenyador Sabadellenc que es diu Anónimus
 
 

PROGRAMA DE CARNAVAL DE SABADELL 2024

 
Dissabte 10 de febrer
Plaça Dr. Robert
 
17:00h  Tallers infantils: Pintacares, Màscares i Taller de Castells infantils. Activitat: Pedala i Pinta
 
18:00h 12è. Concurs infantil i familiar de disfresses Inscripcions al costat de l’escenari de 17:00h a 18:00h
 
20:00h Tast i repartiment de la Catxaruta
 
20:15h Ambientació musical Sopar popular amb la sopa típica de carnaval “Catxaruta” i el nostre bar amb bocates i begudes Carnavalero
 
22:00h Ball de nit amb l'actuació musical del grup Los Mucca En qualsevol moment tindrem el Pregó del Rei Carnestoltes acompanyat de Diables de Sabadell
 
 
 
Diumenge 11 de febrer
Plaça Dr. Robert i Racó del Campanar
 
13:00h Vermut musical de Carnaval amb música ambient
 
17:00h Inici de la RUA DE LA DISBAUXA 2024 (Ctra. de Prats, Av. Once de Setembre, Via Massagué, Passeig Manresa i Rambla fins arribar a la Gran Via)
 
19:00h Actuació musical del grup STAR3
 
21:00h Entrega de premis
 
21:30h Arribada dels Àngels, Vella Quaresma, Crema del Rei Carnestoltes, Diables i Tabalers
 
 
 
 
Imatge de l'activitat
 
 
 
#CarnavalSabadell2024
 

RUA DE CARNAVAL DE SABADELL 2024

Zona de concentració: Eix Macià (entre av. dels Paraires i pl. de la Concòrdia); carrer de Francesc Layret.

Recorregut de la Rua del Carnaval de Sabadell 2024

Zona de concentració: Eix Macià (entre av. dels Paraires i pl. de la Concòrdia); carrer Francesc Layret.

Recorregut (Inici: carrer de Francesc Layret/carretera de Prats de Lluçanès B-124), av. de l'Onze de setembre, Via Massagué, Passeig de Manresa, Passeig de la Plaça Major i Rambla (Final de la Rua a Rambla/Gran Via).

Hi col·labora: Ajuntament de Sabadell

PreuGratuït
edatFamiliar
Accessible Accessible

 Data i Horari: 

Dia: Diumenge 11 de febrer de 2024

Horari: de 17 a 20 h

Afegir al teu calendari


 Lloc: 

Carrers i places del centre.

Adreça: pg. de la Plaça Major, 1, 08201, Sabadell

Planol

Més informació


 

CARNAVAL ALS BARRIS I A LES ENTITATS:
Podeu consultar les seves programacions als seus perfils d'Instagram:


TALLERS ON LINE

Els tallers de maquillatge i vestuari han estat oferts per Nuria Llunell, especialista en vestuari i caracterització, guanyadora del Premi Butaca a la millor caracterització.

El Carnestoltes arriba a Sabadell amb activitats al carrer, als centres educatius i als mercats

La celebració tindrà lloc aquest cap de setmana

El Carnestoltes arriba a Sabadell amb activitats al carrer, als centres educatius i als mercats

La celebració del Carnestoltes a Sabadell, aquest cap de setmana, del 10 i 11 de febrer, comptarà amb diferents activitats al carrer, però també els centres educatius i els mercats municipals se sumen a la festa amb diferents accions. La festa arribarà al punt més àlgid amb l’habitual rua del diumenge 11. Els actes els han presentat avui l’Associació Grup Disbauxa de Carnaval –l’entitat encarregada d’organitzar-los amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell–, juntament amb Carles de la Rosa, regidor de Cultura.

Les activitats començaran el dissabte 10 de febrer, a les 17 h, a la plaça del Doctor Robert, on tindran lloc tallers de pintar cares i fer màscares i la dotzena edició del concurs de disfresses infantils i familiars. A partir de les 20.15 h s’oferirà un sopar popular amb la Catxaruta –la sopa calenta de Carnaval pròpia de Sabadell– com a plat principal. A les 21 h, serà el torn del ball de nit amb l’actuació de Los Mucca. En un moment donat de la vetllada el Rei Carnestoltes oferirà el pregó, acompanyat dels Diables de Sabadell.

L’endemà, el diumenge, a les 13 h, a la plaça de Sant Roc i al Racó del Campanar s’oferirà un vermut musical de Carnaval amb música ambiental. A les 17 h començarà la rua de la Disbauxa 2024. La comitiva començarà a desfilar per la carretera de Prats de Lluçanès, la plaça de la Creu Alta, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la plaça de les Dones del Tèxtil, la via de Massagué, la plaça de l’Àngel, el passeig de Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça del Doctor Robert i la Rambla, fins a la cruïlla de l’avinguda de Barberà amb la Gran Via. Es preveu una participació aquest any de 22 comparses i un total de 1.700 persones.

A les 19 h hi haurà l’actuació musical del grup STAR3. A les 21 h, tindrà lloc el missatge del Rei Carnestoltes i l’entrega de premis, i a les 21.30 h, al Racó del Campanar, es produirà la fi del Rei Carnestoltes amb l’arribada de la Vella Quaresma.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha destacat “l’enorme treball que desenvolupa Disbauxa per dur a terme un Carnestoltes a Sabadell de molta qualitat i amb una participació altíssima. És una celebració que ha esdevingut tot un referent a dins i fora de la ciutat”.

El regidor també ha volgut destacar la resta d’activitats de carnaval que es fan a la ciutat, tant als barris, als centres educatius com als mercats. També ha destacat el Ball de Gitanes que tindrà lloc el diumenge 11 a les 12 del migdia a la plaça de Sant Roc, acompanyades per la música de les orquestres de l’Escola de Música Creu Alta.

Per la seva banda, Judit Peidro, representant de Disbauxa, ha assenyalat que “portem ja 24 anys organitzant el Carnestoltes i tenim un programa molt consolidat i unes activitats adreçades a tots el públicsque ens fa ser un referent”. Peidro ha destacat, entre les propostes del programa, el concurs de disfresses i la implicació tant dels infants com de tota la família.

Carnaval als barris

D’altra banda, diferents associacions de veïns de Sabadell organitzaran activitats de Carnestoltes als següents barris: Ca n’Oriac, Creu Alta, Plana del Pintor, Poble Nou de la Salut, Can Deu i Torre-romeu.

El Carnaval a l’escola

Un total de 23 centres educatius de primària i infantil passejaran aquest any les seves disfresses pels carrers de Sabadell, entre rues i festes de disfresses. Les activitats tindran lloc el divendres 9 de febrer, majoritàriament, però també el dijous 8, i mouran prop de 9.000 participants, entre alumnat i docents.

Els centres participants són: Arraona, Jesús Salvador, Andreu Castells, Servator, Font Rosella, Calvet d’Estrella, Roureda, Cifuentes, Escola Pia, Centre d’Estudis Serra, Escola del Sol, Vedruna Escola del Carme, Ramar, Institució Escolar Tarrés, Can Deu, Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, Juan Ramón Jiménez, Jaume Viladoms i la Llar Mare de Déu del Pilar. També les escoles bressol Colorins, Pam i Pipa, Xip Xap i Cau Catau. I les AMPA de les escoles La Trama i Enric Casassas i l’Esplai La Masia.

Activitats als mercats municipals

La celebració del Carnaval també arribarà als mercats municipals. El dissabte 10 de febrer hi haurà un concurs de disfresses al Mercat Central per a nens i nenes de 3 a 13 anys, amb premis a la millor disfressa, millor maquillatge i millors complements. Per participar-hi, cal apuntar-se a la parada d’informació, el mateix dissabte de 10 a 11 del matí.

D’altra banda, el Mercat Central celebrarà sortejos diaris de vals de compra, entre el 8 i el 14 de febrer, entre la clientela. També el Mercat Municipal de la Creu Alta convoca un concurs de disfresses per a totes les edats, el dissabte 10, amb tres premis a les millors propostes, consistents en vals de compra. Les inscripcions, que seran gratuïtes, cal fer-les al mercat el mateix dia, de les 11 a les 12 h.

 
 

CARNAVAL AL PASSAT 

Fotografies de carnestoltes cedides per l'ARXIU HISTÒRIC DE SABADELL.

Grup d'homes disfressats de presos a l'interior d'un automòbil durant la rua de carnestoltes.
Sabadell, 1927
Autor: Francesc Casañas Riera/ Arxiu Històric de Sabadell.
 

Membres de la Societat Coral el Ciervo disfressats el dia de carnestoltes.
Sabadell,1927
Autor: Francesc Casañas Riera/ Arxiu Històric de Sabadell.
 
 
 
Carrossa de carnestoltes en forma de barca de pescadors de la Societat Coral el Ciervo.
Sabadell, 1927
Autor: Francesc Casañas Riera/ Arxiu Històric de Sabadell
 
 
 
 
Comparses de carnestoltes
Sabadell, entre 1925-1930
Autor: Francesc Casañas Riera/ Arxiu Històric de Sabadell
 
 
 
 
Automòbil guarnit amb un grup de "pierrots" circulant per la Via Massagué
Carnestoltes de Sabadell, 1927
Autor: Francesc Casañas Riera/ Arxiu Històric de Sabadell

 

 AAFF Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 LOGO POS COLOR 1L
 
 
 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

Edicions Cultura