PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

S'amplia la xarxa de telegestió del reg de places i espais verds de Sabadell

Sabadell millora la telegestió del reg en places i espais verds, amb la retirada i substitució de 30 programadors de reg per models aptes per la telegestió. Amb la substitució d’aquests programadors s’aconseguirà optimitzar el consum d’aigua en funció de la climatologia real ja que aquests nous models estan automatitzats per aturar-se en cas de pluja, vent o gel, i permeten canvis en la seva programació.

A Sabadell ja s’han provat sistemes de telegestió del reg de diferents marques comercials, i s’ha pogut comprovar que el sistema que millor s’adapta a les necessitats i circumstàncies de la ciutat és el que combina comunicació mitjançant radiofreqüència i GPRS. En concret s’instal·laran programadors i automatismes de la marca SAMCLA, que ja han demostrat la seva vàlua per a l’estalvi d’aigua i la eficiència en la gestió del reg de parcs i jardins.

La major part de l’actuació es realitzarà al sector de Sant Julià, encara que també s’actuarà a d’altres punts de la ciutat com l'Avda. Matadepera, Pl. Fontanella i Pl. Dolors Vinyes, entre d’altres.

Les obres s'han iniciat el 21 de febrer del 2013 i es preveu que finalitzin el 8 de març. El programa de treball inclourà la retirada dels programadors de reg existents, instal·lació de programadors i aparells aptes per a la telegestió, actualització de programari informàtic, comprovació i acabats de la xarxa de reg per telegestió i manteniment de la instal·lació.

Amb aquesta obra s'arribarà al 90% d'espais verds i places de la ciutat amb el reg telegestionat. El cost total de les obres es de 50.839'77 €.

Aquestes mesures contribueixen a un ús més eficient dels recursos tant hídrics com econòmics. A tall d'exemple, la telegestió del reg ja implantada ha permès un estalvi de 100.641 metres cúbics d'aigua potable l'any.