PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

El Sabadell Smart Congress tanca amb una assistència de 500 congressistes i la presència d’un 20% de ponents internacionals

La ponència que ha registrat un major grau d’assistents ha estat la sessió marc sota el títol “Com les Smart Cities contribuiran a la recuperació econòmica”, a càrrec de l’economista i sociòleg nord-americà Jeremy Rifkin. La sessió va omplir l’auditori de la Fira Sabadell, amb més de 500 assistents. La resta de ponències, un total de 20, han comptat amb la presència d’entre 100 i 200 assistents. (Aquesta i la resta de ponències les podeu trobar a la web del congrés,  www.sabadellsmartcongress.cat)

Tal com ha afirmat aquest matí el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, “Sabadell està molt ben situat al mapa, apostant fermament i de manera transversal pels projectes Smart. A més, col·laborem amb el sector privat per impulsar projectes, tal com demostra el partenariat amb 28 empreses i institucions, amb l’objectiu de donar més a un cost menor”. I ha afegit que “en aquest sentit, un punt a favor és que Sabadell té la mida ideal per aplicar projectes Smart, tal i com va apuntar el mateix Jeremy Rifkin en el decurs del congrés”.

Les presentacions del Sabadell Smart Congress han permès conèixer tot el ventall de tecnologies que empreses de referència com Telefonica, Philips, IBM, Seat o Ros Roca estan dissenyant per donar resposta als reptes de gestió de les ciutats del segle XXI, en els àmbits del medi ambient, l’energia, la mobilitat o la comunicació amb la ciutadania. Aquesta visió més empresarial s’ha completat donant la veu a pensadors independents i institucions, la Comissió Europea i les Nacions Unides, així com a representants de ciutats europees que han endegat ambiciosos projectes vinculats a les ciutats intel·ligents, com Viena, Montpellier i Barcelona.

També hi han estat presents ponents d’universitats i centres de recerca, com la Universitat de Barcelona (José María Gay de Liébana) i el Center for Technology in Government de l’State University of New York (Donna Canestraro). La presència internacional ha estat una de les notes més destacades de les ponències, ja que hi han assistit un 20% de ponents de fora de l’Estat espanyol, una quota molt rellevant per una ciutat de 200.000 habitants com Sabadell.

D’altra banda, una dotzena d’empreses han estat presents a l’espai de més 1.800 metres quadrats dedicat a expositors. Hi han destacat els vehicles que funcionen amb energies alternatives de Volkswagen, així com un prototip de vehicle elèctric aportat per Seat, juntament amb estands de FCC, Philips i CASSA. Telefónica ha aportat un “autobús”, a l’interior del qual es poden apreciar diverses aplicacions tecnològiques que l’empresa està desenvolupant en col·laboració amb Cisco (comunicacions unificades, cloud computing, etc.).

Alhora l’empresa de serveis de medi ambient SMATSA amb el seu soci tecnològic MOBA ha fet una demostració de sensorització de contenidors d’escombraries i monitorització dels vehicles de recollida i neteja.

Paral·lelament al congrés ha tingut lloc un concurs d’aplicacions mòbils (apps), dotat amb 1.500 euros per l’aplicació guanyadora, que ha estat JOIN UP TAXI. Aquesta aplicació permet als usuaris compartir desplaçaments en taxi i ja està en funcionament a Barcelona, Madrid i Sabadell, amb més de 250 taxis associats. Hi ha hagut dues altres aplicacions finalistes, que han estat SOS Info de l’empresa Imathings (emergències mèdiques) i Sabadell clic a clic, de l’empresa DAU APPS (fotografies històriques geolocalitzades). S’hi ha presentat 21 propostes d’aplicacions, de les quals després d’un primer filtre n’han quedat 15 que han estat valorades per un jurat composat per representants del Parc de Recerca de la UAB, el Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya i Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

També s’han organitzat visites guiades en un autobús urbà a 14 projectes “smart city” de Sabadell, com ara la recollida pneumàtica de residus, la telegestió del reg o les instal·lacions d’energies renovables als equipaments municipals, per mostrar que les ciutats intel·ligents són útils per millorar la gestió urbana i la qualitat de vida de les ciutats.

Aquest congrés arriba en un moment en què moltes ciutats estan organitzant esdeveniments relacionats amb la temàtica “smart city”. Un dels congressos de referència és l’”Smart City World Congress” de Barcelona, que en la seva primera edició de 2011 va comptar amb l’assistència de 2.000 congressistes i 118 expositors.