PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Sabadell participa al IV comitè tècnic de la xarxa espanyola de ciutats intel·ligents

Sabadell va participar activament a la reunió del IV Comitè Tècnic de l'entitat -integrada actualment per 29 municipis-, que va tenir lloc el passat 10 d'abril al municipi d’Alcobendas (Madrid).

Durant la trobada es van anunciar les actuacions i els avenços realitzats en els últims sis mesos en el sí dels cinc grups de treball permanents de la Xarxa, que coordinen les cinc àrees temàtiques relacionades amb les “smart cities”.

En aquest sentit, Sabadell va posar a disposició de la RECI els plecs que es van utilitzar en les licitacions dels contractes de l’obra de la recollida pneumàtica de residus i del servei de manteniment integral de l’enllumenat públic a través d’una empresa de serveis energètics (ESE), així com una presentació sobre la telegestió del reg, que ja ha arribat al 90% dels parcs i jardins equipats amb reg automàtic. Aquestes tres iniciatives han estat especialment valorades com a innovadores pels altres municipis integrants de la xarxa.

La telegestió del reg automàtic dels espais verds és un altre dels punts forts de la ciutat, donat que actualment el 90% d’aquests espais disposa del sistema de telegestió, cosa que permet importants estalvis econòmics i de consum d’aigua. Aquest sistema també incorpora sensors que aturen el reg en cas de pluja o vent.

Alhora, la recollida pneumàtica ha arribat a un 13% de la població de la ciutat, un índex molt superior a la mitjana estatal que és de l’1%.

Col·laboració entre ciutats

Altres projectes que es van posar en comú en el sí de la reunió van fer referència a l'àrea de Mobilitat Urbana, on destaca l'elaboració d'un protocol per garantir la interoperabilitat dels punts de recàrrega del vehicle elèctric. S'han fet els primers passos per a la creació del que serà el "Distintiu RECI de vehicle elèctric", que permetrà unificar tots els sistemes de pagament de recàrrega, informació i comunicació, ajustant-se a l’estàndard europeu OCCP. A més, s'està desenvolupant una plataforma que coordini la intervenció dels diversos gestors de càrrega i unifiqui les condicions de prestació del servei amb el suport de la Fundació Institut Tecnològic per a la Seguretat de l'Automòbil (FITSA), i s'ha posat a disposició de la Xarxa de forma gratuïta durant un any la solució eCarga dissenyada per Telefonica i ATOS per al Pla Movele impulsat pel IDEA.

D'altra banda, aquest grup de treball està participant en el recentment creat Comitè Tècnic de Normalització d'AENOR per les ciutats intel·ligents (AEN/CTN 178), liderant Valladolid el subcomitè de Govern i Mobilitat, i també en el projecte “La meva ciutat intel·ligent”, que compta amb la col·laboració de la FEMP, que durant els mesos de maig i juny recorrerà totes les ciutats membres de RECI per divulgar el concepte de smart city entre la ciutadania.

Xarxa de ciutats intel·ligents

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (www.redciudadesinteligentes.es) va ser constituïda formalment el juny de 2012 amb l'objectiu d'intercanviar experiències i treballar conjuntament per desenvolupar un model de gestió sostenible i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, incidint en aspectes com l'estalvi energètic, la mobilitat sostenible, l'Administració electrònica, l'atenció a les persones o la seguretat. Actualment, la RECI està formada per 29 ciutats: Alcobendas, Alacant, Barcelona, Burgos, Càceres, Castelló, Còrdova Guadalajara, la Corunya, Elx, Gijón, Logronyo, Lugo, Osca, Madrid, Màlaga, Marbella, Múrcia, Palència, Pamplona, Rivas -Vaciamadrid, Salamanca, Santander, Segòvia, València, Valladolid, Vitòria-Gasteiz, Sabadell i Saragossa. La fundació Fundetec és la seva oficina tècnica.