PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Tècnics municipals presenten els projectes "Smart City" de Sabadell en diversos fòrums i jornades

El Cap de Secció de Recollida i tractament de residus sòlids urbans i neteja viària de l’Ajuntament de Sabadell, Francesc Feliu, va participar com a ponent al Congrés Dintel Smart Cities que es va celebrar a Madrid el 24 d’abril, on es tractaven temes d’eficiència i sostenibilitat en les infraestructures urbanes, municipis intel·ligents, i modernització dels serveis i reducció de costos.

En aquest congrés hi van participar representants d’Ajuntaments de diversos punts del país que han destacat en el desenvolupament d’estratègies de Smart City, com Santander, Madrid, Vitoria- Gasteiz, entre d’altres.

 El representant de l’Ajuntament de Sabadell, va exposar el cas de la Recollida Pneumàtica de Sabadell com a fórmula innovadora per a la gestió dels residus. Va explicar tot el procés d’implantació de la Recollida Pneumàtica a la ciutat, i els seus avantatges, com l’eliminació de la pudor i dels sorolls del servei de recollida i la facilitat d’ús, tant per la gent gran com per a infants i persones amb mobilitat reduïda.

 Per altra part, el tècnic de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Gual, va assistir també a una Jornada Tècnica sobre la Gestió eficient del reg i l’estalvi d’aigua, organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

En el marc d’aquesta jornada el representant de l’Ajuntament de Sabadell,  va exposar l’experiència de Parcs i Jardins de l’Ajuntament en l’estalvi d’aigua en els aspectes de reducció, reutilització i sensibilització. L’Ajuntament de Sabadell ha estat convidat a participar en aquesta jornada tècnica, per la seva experiència en la telegestió i l’ús d’aigües no potables per el reg de parcs i jardins, que l’han convertit en un exemple de gestió eficient dels recursos hídrics en els espais verds. Per aquesta experiència la Diputació de Barcelona va concedir a l’Ajuntament de Sabadell el premi a la millor iniciativa per a l’estalvi d’aigua l’any 2009.

El mateix Tècnic, va assistir com a ponent a les Primeres Jornades Tècniques en Espais Verds i ús eficient de l’áigua de reg a Setubal (Portugal), on va exposar la gestió eficient de l’aigua de reg: legislació, aprofitament d’aigües residuals i telegestió del reg.

Per altre part, del 22 al 28 d'abril es va celebrar el Festival global sobre Big Data en el que hi van participar 25 grans ciutats d'arreu del món, entre elles Barcelona. I des del Grup Catalunya Dades Obertes va participar en una taula rodona sobre la obertura de dades a l'administració, la Directora d’Informàtica de l’Ajuntament de Sabadell Helena Plana. On va mostrar el catàleg de dades (formats, fitxers, serveis web, plataforma…) i aplicacions desenvolupades per a la seva utilització (tant per part de tercers com per l’Administració mateixa).