PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L’Ajuntament de Sabadell realitza una reunió de valoració del Sabadell Smart Congress i una primera reunió de Partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent

El passat 10 de maig, es va realitzar la reunió de valoració del Sabadell Smart Congress presidida per l'Alcalde de Sabadell Joan Carles Sánchez. On es van exposar les conclusions del Congrés que va tenir lloc el passat 8 i 9 d’abril de 2013 a les instal·lacions de Fira Sabadell.

Es va destacar l’assistència de 498 persones, el suport de 36 empreses i institucions, i els 1.800 m2 d’espai d’expositors.

A més el El Sabadell Smart Congress ha aconseguit posicionar-se com un dels esdeveniments més importants vinculats a la temàtica smart city a Espanya durant l’any 2013.

Seguidament d’aquesta reunió, es va celebrar la primera reunió del partenariat, tret de sortida del Partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent, després que s’hagin reunit els representants dels seus 27 membres.

L’objectiu va ser donar les primeres passes per impulsar l’estratègia Sabadell Smart City, i començar a desenvolupar convenis per l’impuls de la innovació i les noves tecnologies.

 Això es concreta en el desenvolupament de solucions vinculades al concepte de “ciutat intel·ligent”, en el marc del Partenariat. Tal i com va assenyalar l’alcalde Joan Carles Sánchez, que va presidir la reunió: “amb aquest partenariat fem un pas endavant per definir què volem ser com a ciutat i, de fet, l’estratègia Smart City es basa en una tasca que fa molt de temps que estem realitzant i en la qual continuarem treballant, tot i que és ara quan comença a donar els seus fruits”. Sánchez va afegir que “Sabadell aposta fermament i de manera transversal pels projectes Smart. A més, col·laborem amb el sector privat per impulsar projectes, tal com demostra aquest partenariat amb empreses i institucions, amb l’objectiu de donar més a un cost menor”.

 En aquest sentit, l’Ajuntament ja hi aporta un catàleg de projectes que suposen un enriquiment com a ciutat i també com a model de negoci per les empreses. De fet, Sabadell treballa per desenvolupar iniciatives en tots els àmbits de la gestió urbana, com ara la mobilitat, el medi ambient, les comunicacions, els serveis socials, la dinamització del teixit empresarial o la modernització de l'administració pública.

Fruit d’aquesta reunió, s’ha constituït un grup de treball bilateral amb algunes de les empreses i entitats del Partenariat per començar a desenvolupar aquests projectes.

Dels projectes que sorgeixin i es materialitzin se’n derivaran millors serveis per als ciutadans de Sabadell, que és la raó de ser de l’estratègia de ciutat intel·ligent.

Es preveu que els membres del Partenariat es reuneixin amb una periodicitat d’entre 2 i 4 mesos.

A la reunió del dia 10 de maig, han participat els representants de Telefonica, Banc Sabadell, Envac Iberia, Microsoft, Garrigues, Pirsa - Grup Everest, Grupo Clece, Serveis Generals per Municipis, SA, Smatsa, Api Movilidad, CIPO, TUS (Transports Urbans de Sabadell), Ausa, Moba (Mobile Automation) IDP Ingeniería, Medio Ambiente y Arquitectura, Parc de Recerca Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), Institut Català d’Energia, Localret, JC Decaux, Ros Roca, CASSA, Circutor, Philips, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), Visita 3D i Empark.

Actuacions fetes a la ciutat

 Exemples d'iniciatives que amb alguns dels partners ja s'han (o s'estan) desenvolupant són les següents:

 -         Amb Philips: Proves pilot per la implantació d'il·luminació LED en un equipament escolar de la ciutat (La Romànica) i un edifici administratiu (Can Marcet) amb estalvis energètics superiors al 50%.

 -         Amb CLECE: Ampliació de la telegestió del reg dels parcs i jardins de la ciutat, fins arribar a un 90% d'espais verds amb reg automàtic telegestionat.

 -         Amb IDP i Telefónica: Projecte d'instal·lació de comptadors energètics intel·ligents a equipaments municipals i habitatges públics, juntament amb una plataforma informàtica de gestió de les dades obtingudes pels comptadors.

 -         Amb SMATSA: Implantar noves tecnologies per a la traçabilitat dels residus, per exemple amb la instal·lació de sensors als contenidors, tot indicant si estan plens o no, o bé de GPS als camions de recollida, per així optimitzar les rutes i supervisar millor la gestió del servei.

 -         Amb LOCALRET: Estudi per a la incorporació d'intel·ligència en l'àmbit de les telecomunicacions, que permeti una gestió més eficaç de les xarxes i infraestructures.