PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Arriba a Sabadell la Jornada “Mi Ciudad Inteligente” sobre temes Smart City

El 4 de juliol arriba a Sabadell la Jornada “Mi ciudad Inteligente”.

Aquesta jornada forma part del recorregut que s’està realitzant per diferents ciutats espanyoles pertanyents a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents –RECI- entre elles Sabadell, que consisteix  en què dos experts geògrafs de la consultoria GeoCyL visiten les ciutats a bord d'un Renault Twizy, paradigma d'un nou model de mobilitat, com a vehicle 100% elèctric i de zero emissions. La jornada compta amb el suport institucional de la RECI.

Es tracta d'un projecte d'anàlisi i difusió de les ciutats intel·ligents a Espanya, que pretén divulgar el concepte de Smart City, encara desconegut per a gran part de la ciutadania, posant en valor la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i mediambiental, la gestió eficient d'infraestructures, i altres accions que defineixen a les ciutats intel·ligents. La ciutat de Sabadell s’està convertint en un dels referents en aquest àmbit a Espanya.

Dins del marc d’aquesta jornada, es pretén analitzar en especial el grau d'adaptació de la mobilitat elèctrica en entorns urbans i periurbans i avaluar els seus avantatges i inconvenients. Serà doncs l’ocasió per analitzar la incidència de les polítiques d’ordenació de l'espai urbà i de mobilitat per afavorir el desenvolupament de les infraestructures de recàrrega, la discriminació positiva a favor del vehicle elèctric, la generació de confiança entre la ciutadania mitjançant activitats d'informació i conscienciació, i el foment de la demanda a través de la introducció del vehicle elèctric en flotes municipals.

A Sabadell aquesta jornada permetrà visitar els projectes Smart City més innovadors de la ciutat, com el sistema intel·ligent de gestió de la xarxa d’aigua de CASSA, i les xarxes de recollida pneumàtica de residus i telegestió del reg dels parcs i jardins, i la possibilitat de pagament per telèfon mòbil i connexió a la fibra òptica fiber to the home als establiments del Sabadell Parc Empresarial, entre d’altres. Així, per exemple, el sistema de gestió intel·ligent de la xarxa d’aigües permet el telecontrol i la geolocalització de les instal·lacions així com la visualització per part dels consumidors d’informació online respecte a la facturació o possibles incidències en el servei. Alhora, la xarxa de fibra òptica fins a la llar, desplegada al parc empresarial de Sant Pau de Riu-sec, és un factor clau de competitivitat, ja que permet una major connectivitat a internet amb més velocitat de pujada i baixada així com fiabilitat de la connexió, cosa que possibilita la millora de serveis online vinculats a l’oci, la salut, l’educació o el comerç, entre d’altres.

El programa complert de les visites a les realitats "smart" de la ciutat és el següent:

Al Parc Empresarial de Sant Pau de Riu-sec (10:00-11:00): Fibra òptica FttH i Pagament per telèfon mòbil als comerços, demostració pràctica a l'establiment d'il·luminació Globix.

A la seu de CASSA (c/ Sant Llorenç, 27) (11:15-12:15): Sistema intel·ligent de gestió de la xarxa d'aigua, incloent telecontrol, portal de clients, simulació d'avaries i xarxa d'aigua regenerada  

Al Parc Catalunya (12:30-13:30): Recollida pneumàtica de residus i telegestió del reg dels parcs i jardins.

Al Parc Central del Vallès (13:40-14:30): Energia solar fotovoltaica i eòlica

A l'edifici municipal de Can Marcet (14:40-15:00): Telegestió de la calefacció dels equipaments municipals

Al centre de formació de "Cal Molins" (16:30-17:00): Exemple de centre de formació ocupacional en línia 

A l'edifici administratiu de Narcís Giralt (17:10-17:40): Nous serveis online de l'Ajuntament: Dades obertes, web 2.0, geolocalització en línia...

 

A més es celebrarà un seminari sobre Smart Cities i Smart Lands al concessionari Comercial Martí Renault Dacia (Pg. Comerç, 100), a les 18:30 hores, on també es podrà visitar l’espai d’exposició, amb presència de 4 vehicles elèctrics, i amb la possibilitat de provar-los per part del públic assistent.

Al mateix lloc també es realitzarà una ponència a càrrec dels representants de GeoCyL Consultoria, els geògrafs Eduardo Bustillo i Pablo Rodríguez, promotors d’aquest projecte, així com d'en Jaume Barceló, expert en sistemes intel·ligents de mobilitat urbana de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web: http://www.miciudadinteligente.info/