PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Prop del 70% de les llars i empreses de Sabadell tindran fibra òptica a final d’aquest any i tota la ciutat disposarà de 4G al gener de 2014

La fibra òptica i el 4G de Telefónica converteixen Sabadell en un referent tecnològic, ja que els seus ciutadans accediran a serveis que només poden ser prestats mitjançant xarxes d'última generació.

Sabadell treballa fermament per impulsar el desplegament de fibra òptica i 4G amb l'objectiu de dotar d'aquestes tecnologies a tota la ciutat. En una primera fase, que finalitza el desembre del 2013, el 67% de les llars i empreses de Sabadell disposaran de fibra òptica. Serà al 2014 quan aquesta arribi a la totalitat de la seva cobertura. Aixímateix, la ciutat gaudirà de cobertura 4G al gener del proper any.

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, i l’alcalde de la ciutat, Joan Carles Sánchez, van explicar el passat 26 de novembre els detalls de les obres de desplegament desprès de la seva participació en les jornades d’empresaris i emprenedors celebrades a Sabadell.

L’alcalde va destacar que “estem impulsant totes les accions polítiques que van en la línia que la tecnologia sigui un element que permeti la millora econòmica, major transparència i accessibilitat. Per aconseguir-ho necessitem la infraestructura de fibra òptica i 4G i la podrem tenir a partir del proper any”. Kim Faura va afirmar que “a Sabadell hem trobat la complicitat de l’Ajuntament i de l’alcalde, que és molt sensible a les noves tecnologies, per donar més serveis i fer més eficient l’administració”.

Fins aquest mes de novembre, Telefónica ha desplegat fibra òptica a 6.000 llars i seus empresarials, fet que permetrà els sabadellencs d’accedir als nous serveis de fibra, de manera gradual i en funció de la zona de residència. A final d’any seran 74.000 les unitats immobiliàries (llars i empreses) que tindran aquest servei. Les obres continuaran fins el 2014, quan la totalitat del municipi disposi de fibra.

El desplegament de fibra òptica suposarà que més de 110.713 llars i empreses de Sabadell disposin el 2014 d'accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació. Sabadell se situa així entre les ciutats més avançades tecnològicament.

Al gener de 2014 Sabadell també disposarà de cobertura 4G a tot el municipi. Telefónica ja està treballant en el desplegament de la seva xarxa pròpia 4G i començarà a prestar aquest  servei d’última generació i Banda Ampla Mòbil al proper gener a Sabadell.

La velocitat 4G obre la porta a nous usos del mòbil, especialment els relacionats amb el vídeo i la televisió d’alta qualitat. La interacció amb la xarxa es molt més immediata, el que permet millorar l’ús de les aplicacions del terminal.

Beneficis de les noves xarxes

El desplegament de fibra òptica i 4G es portarà a terme també als polígons industrials de Sabadell. Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament d‘aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona aquest mateix any.

L'Agenda Digital Europea preveu que el 50% de les llars estiguin connectades a xarxes d'accés a Internet amb velocitat de 100 Mbs l'any 2020, mentre que l'Estratègia 2011-2015 del Pla Avanza 2 exigeix disposar de banda ampla a 100 Mbs per al 20% de la població l'any 2015. El desplegament de fibra òptica de Telefónica permet a Sabadell ser pionera en el compliment d'ambdós objectius.

En comparació amb altres solucions híbrides de fibra combinada amb cable coaxial, el desplegament de fibra òptica fins a la llar ofereix les millors prestacions, no només en velocitats de baixada, sinó també de pujada a la xarxa, facilitant i fent més àgil la gestió de tots els serveis, aplicacions i continguts que són al núvol.