PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, participa en una ponència en el marc del Congrés Internacional de Ciutats Intel·ligents que es celebra a Barcelona

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va participar en la ponència sobre “Les col·laboracions público-privades per a la prestació de serveis urbans”, una de les primeres taules rodones organitzades a l’Smart City World Congress, celebrat a Fira Barcelona. En aquest sentit, cal destacar que l’alcalde també va participar a la inauguració de l’Smart City World Congress.

A la ponència sobre els serveis urbans hi van prendre part, així mateix, l’alcaldessa de Logroño, Concepción Gamarra; l’alcalde de Santander, Íñigo de la Serna, i el director de Medi Ambient de l’Àrea Metropolita de Barcelona, Carles Conill.

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Sabadell va assenyalar que “les Smart Cities estan contribuint a la col·laboració dins de l’Ajuntament, entre serveis municipals, i més enllà de l’administració municipal, amb les entitats de la ciutat, les altres administracions públiques i també les empreses i els emprenedors”. Sánchez ha explicat que “darrere de les Smart Cities hi ha la idea de fomentar l’eficiència dels serveis públics, cosa que obliga els diversos departaments municipals a col·laborar entre ells, ja que sovint compartint infraestructures i serveis s’aconsegueix optimitzar la seva gestió i reduir-ne els costos, cosa indispensable en la conjuntura econòmica actual”.

Precisament, “aquest és el model col·laboratiu que les institucions de la Unió Europea estan demanant, no només per aconseguir els objectius de sostenibilitat ambiental i d’eficiència en la prestació dels serveis públics, sinó també per aconseguir un major grau d’innovació i de creixement econòmic a través de noves tecnologies que sorgeixin del sector privat. A més, val a dir que la Unió Europea serà una de les fonts principals de finançament de projectes vinculats a la idea de “ciutat intel·ligent” en els propers anys, va exposar l’alcalde Joan Carles Sánchez.

Finalistes dels World Smart Cities Awards

En el transcurs de l’edició de l’Smart City World Congress també es preveu el lliurament dels guardons dels premis World Smart Cities Awards, en els quals Sabadell és l’únic municipi de l’Estat Espanyol finalista en la categoria de “Ciutats” i ha estat escollida com a finalista per la proposta “Sabadell, Ciutat Intel·ligent”. El jurat ha seleccionat Sabadell com a finalista juntament amb Buenos Aires, Rio de Janeiro, Taiyuan, Berlín i Copenhaguen.

Lacte de lliurament de premis es va portar a terme el dimecres 20 de novembre, a les 8 del vespre, a Barcelona Drassanes.

Cal recordar, així mateix, que aquest nou reconeixement per a Sabadell se suma a altres anteriors en l’àmbit Smart. Així, l’any passat, la ciutat es va emportar el premi WeGo com a model mundial en gestió eficient.

L’estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent, per la qual la ciutat ha estat distingida als World Smart Cities Awards, té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de la ciutadania tot aprofitant les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

A més de la categoria de “Ciutats”, els World Smart Cities Awards també identifiquen projectes i iniciatives que contribueixin al desenvolupament de ciutats intel·ligents. En la seva tercera edició, aquests guardons han rebut més de 200 candidatures de 35 països.