PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L’alcalde, Joan Carles Sánchez, recull el guardó de Sabadell com a finalista en la categoria de “Ciutats” dels World Smart Cities Awards

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va recollir el guardó de Sabadell com a finalista en la categoria de “Ciutats” dels World Smart Cities Awards, convocats en el marc de l’Smart City World Congress, que es va celebrar a Barcelona del 19 al 21 de novembre. La ciutat, l’únic municipi de l’Estat Espanyol finalista en la categoria, va ser escollida per la proposta Sabadell, Ciutat Intel·ligent.

Joan Carles Sánchez va comentar que “rebre aquest reconeixement i ser finalistes ja és tot un èxit per Sabadell. Per mi és un honor recollir aquest reconeixement a nivell mundial, ja que demostra que en el desenvolupament de l’estratègia Smart, Sabadell està entre les primeres ciutats del món, treballant al màxim per ser més eficients, sostenibles i transparents”.

També eren finalistes al premi Buenos Aires, Rio de Janeiro, Taiyuan, Berlín i Copenhaguen.

L’alcalde ha volgut felicitar a Rio de Janeiro, ciutat guanyadora del guardó i ha destacat que “malgrat ser un tipus de ciutat molt diferent a Sabadell està treballant intensament aprofitant les oportunitats que brinden les noves tecnologies per proporcionar millors serveis als ciutadans i gestionar els recursos de la millor manera possible. De la seva banda, Sabadell continuarà treballat per optimitzar la seva la gestió i reduir-ne els costos, cosa indispensable en la conjuntura econòmica actual”.

Cal recordar que aquest nou reconeixement per a Sabadell se suma a altres anteriors en l’àmbit Smart. Així, l’any passat, la ciutat es va emportar el premi WeGo com a model mundial en gestió eficient.

A més de la categoria de “Ciutats”, els World Smart Cities Awards també ha identificat projectes i iniciatives que contribueixin al desenvolupament de ciutats intel·ligents. En la seva tercera edició, aquests guardons han rebut més de 200 candidatures de 35 països.

Estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent

Amb la voluntat d’avançar en l’estratègia Smart, Sabadell ha definit 34 projectes que es concreten en el programa Sabadell, Ciutat Intel·ligent. Projectes innovadors, que són susceptibles de rebre finançament europeu i que cerquen també la participació del sector privat o centres tecnològics. Entre aquests projectes hi ha, per exemple, la implantació de la recollida pneumàtica a la zona centre i la substitució per llums de LED al 30% de l’enllumenat públic de Sabadell. En aquest darrer cas, la instal·lació de led permetrà estalviar una mitjana d’un milió d’euros l’any i un 30% d’energia, a més de convertir Sabadell en pionera a l’Estat i a Europa pel model de gestió que planteja, mitjançant un contracte amb una Empresa de Serveis Energètics (ESE).

Per tal de fer possibles aquests projectes, l’Ajuntament va signar un conveni amb un total de 27 empreses i institucions, que van manifestar la voluntat de sumar-se a l’estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent. Aquest partenariat ja està treballant per desenvolupar iniciatives en tots els àmbits de la gestió urbana (mobilitat, medi ambient, comunicacions, serveis socials, dinamització del teixit empresarial o modernització de l’administració pública).

Alguns exemples d’aquestes iniciatives en què es treballa són l’ampliació de la telegestió del reg dels parcs i jardins, comptadors intel·ligents a equipaments municipals i habitatges públics o també la implantació de noves tecnologies per a la traçabilitat dels residus, per exemple, amb la instal·lació de sensors als contenidors o GPS als camions de recollida, entre altres.