PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

La fibra òptica arriba a 54.164 llars de Sabadell

 
La ciutat de Sabadell des de finals de l'any 2013 treballa fermament per impulsar la fibra òptica amb l'objectiu de dotar d'aquesta tecnologia a tota la ciutat.
Actualment la fibra òptica arriba a 54.164 llars de Sabadell el que permetrà als sabadellencs d’accedir als nous serveis de fibra i està previst que en els pròxims mesos arribi a 13.123 llars més.
 
El desplegament de fibra òptica suposarà que la majoria de llars i empreses de Sabadell disposin d'accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació, també es podran millorar els serveis sanitaris si s'aplica en les noves tecnologies quirúrgiques, en els serveis que ofereixen les administracions públiques sobretot en el tràmits online, en educació, cultura... Sabadell se situa així entre les ciutats més avançades tecnològicament.

El desplegament de fibra òptica es portarà a terme també als polígons industrials de Sabadell. Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament d‘aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona a l'any 2013.

L'Agenda Digital Europea preveu que el 50% de les llars estiguin connectades a xarxes d'accés a Internet amb velocitat de 100 Mbs l'any 2020, mentre que l'Estratègia 2011-2015 del Pla Avanza 2 exigeix disposar de banda ampla a 100 Mbs per al 20% de la població l'any 2015. El desplegament de fibra òptica de Telefónica permet a Sabadell ser pionera en el compliment d'ambdós objectius.

En comparació amb altres solucions híbrides de fibra combinada amb cable coaxial, el desplegament de fibra òptica fins a la llar ofereix les millors prestacions, no només en velocitats de baixada, sinó també de pujada a la xarxa, facilitant i fent més àgil la gestió de tots els serveis, aplicacions i continguts que són al núvol.

Finalment destaquem que la tecnologia 4G ja és accessible a una gran part de sectors de Sabadell.