PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Sabadell s’adhereix a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

Avui dijous 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i l’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental, ha posat fil a l’agulla per commemorar la data i, alhora, conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de millorar hàbits i adquirir un compromís vers un món més sostenible.

Els residus ens afecten a tots i, cada vegada més, comporten un repte important quant a la conservació del medi ambient, desenvolupament social, tecnològic i econòmic.

Gràcies a les millores tecnològiques i a la major col·laboració ciutadana els residus estan passant a considerar-se una valuosa font de recursos per a la indústria.

D’aquesta manera, a banda de recuperar el material s’evita que vagi a l’abocador contribuint a la reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle. És per això que és important que separem bé en origen per millorar la qualitat d’aquest residu.

En aquests dies, doncs, es faran els següents tallers encaminats a la prevenció dels residus, ja sigui per perquè no es generin com perquè se’ls pugui donar una segona vida útil:

  • El 6 de juny es farà un altre taller de cuina d’aprofitament al Mercat Central a les 18 h.
  • El 6 de juny, es farà el taller L’Aventura dels Residus, a la plaça del Gas a les 18 h. Un espai lúdic per aprendre i divertir-se en família. Jocs d’habilitat, competicions, jocs de concentració... per aprendre més sobre els residus!
  • El 10 de juny es farà un taller de “trapillo”, a la Biblioteca de la Serra a les 18 h. La idea es poder convertir samarretes velles en bosses, catifes, polseres... amb la tècnica del “trapillo”.

Aquests tallers són gratuïts i necessiten confirmació d’assistència.

Es poden reservar les places a l’adreça adela@ajsabadell.cat i a la mateixa biblioteca, en el cas del “trapillo”.

 

Font: https://www.sabadell.cat