PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Èxit de la 1ª edició del Saba-TiC per la Festa Major de Sabadell 2016

El passat 3 de setembre va tenir lloc als Jardins de la Fundació de l’antiga Caixa Sabadell el Saba-TiC, una mostra d’eines innovadores on la ciutadania va poder interactuar amb les noves tecnologies, gràcies al desenvolupament de més d’una vintena d’activitats al llarg de tot el dia.

 

Aquesta primera edició del Saba-TiC va acollir a uns 2.000 visitants, la major part famílies amb nens, però també va venir molta gent jove interessada per les noves tecnologies i amb coneixements previs sobre els temes exposats. Tot i que aquesta mostra va ser molt lúdica, es tractava de fer arribar els coneixements als participants amb l’objectiu d’inspirar noves inquietuds professionals i formatives en la gent jove, combatre l’escletxa digital per motius socioeconòmics o d’edat i, a més, donar a conèixer el teixit d’entitats locals i comarcals d’aquest sector.

 

Les activitats que van tenir més acceptació van ser els tallers organitzats pel Maker Convent dirigits a nens d’entre 6 i 12 anys, l’experimentació amb videojocs de realitat virtual de Petits Enginyers, l’escaneig i impressió 3D de Creactiu i 3D Visual on els ciutadans es van poder emportar a casa una reproducció del seu rostre en 3D, així com el projecte presentat per l’ESDI sobre un curtmetratge de realitat virtual, entre d’altres. Les activitats dutes a terme per AllVReducation de fotografies en 360º, la mostra sobretot de makey-makey de Tangencial i l’exposició de drons i mini-drons de Deflydrone també van ser molt ben acollides.

 

Cal destacar el concurs de disseny 3D per a joves de la mà de Trànsit Projectes que estava vinculat a un taller de formació previ d’una hora de durada on el millor disseny 3D va rebre com a premi una impressora 3D. En Miquel Soler i Antolí, regidor de Tecnologies de la informació i de la comunicació va fer l’entrega del premi al guanyador que va dissenyar l’edifici de la Fundació Caixa Sabadell en 3D. La resta de participants al concurs van obtenir un descompte del 15% per a imprimir un objecte en 3D en qualsevol de les dues botigues que van participar en el Saba-TiC dedicades a aquesta activitat: Espai Creactiu i 3D Visual.

Valorem molt positivament aquesta jornada i esperem que hagi sigut tant enriquidora per als ciutadans com ho ha sigut per a la organització i col·laboradors. Ens veiem al Saba-TiC 2017!

*Els participants al concurs cedeixen els drets d’imatge a Trànsit Projectes segons art. 2 i 3 de la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, sobre protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la propia imatge, i 6 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. En el cas de menors i incapacitats en què les seves condicions de maduresa no ho permetin d’acord amb la legislació civil, el seu representant legal en dona el consentiment (arts. 3 de la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, i 13 del Real Decret 1720/2007, de 21 de desembre)