PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Campanya d’assessorament energètic als habitants d’una promoció d’habitatges de Can Llong

Fruit de la participació de l’Ajuntament de Sabadell en un projecte europeu per estalviar energia a nivell de districte (District of future), els habitants de la promoció d’habitatges eficients Can Llong IV de Vimusa, han rebut unes sessions de formació, el lliurament d’un kit d’estalvi energètic i coaching energètic per tal de disminuir consums i costos.

Es tracta d’un projecte finançat pel 7è programa marc de la Unió Europea, on les ciutats pilot han estat Sabadell, Orleans (França) i Corby (Regne Unit), amb els següents objectius:

  • Reducció del 30-40% de les emissions i consum energètic a nivell de districte
  • Millorar la gestió d’edificis i involucrar la ciutadania com part de la solució energètica, passant de consumidors a prosumidors (consumidors i productors)

Al centre cívic de Can Llong es va fer una sessió/taller sobre la factura elèctrica així com un intercanvi d’idees sobre bones pràctiques a la llar amb els participants d’aquesta campanya d’estalvi energètic. Es van facilitar als habitants les claus d’accés a informació tan valuosa com la corba personalitzada dels seus consums amb dades horàries, permetent detectar consums ocults, canvi/reducció de tarifes, instal·lació de programadors horaris o regletes per apagar els llums dels aparells en mode “stand by”, entre d’altres. S’espera un estalvi real del 10% per experiència en campanyes similars.

A través del programari de simulació energètica Apros, s’han plantejat determinades inversions energètiques (geotèrmia, aïllaments, energia solar fotovoltaica) en 3 edificis de Sabadell: la central de recollida pneumàtica i el bloc de pisos de Can Llong i l’edifici administratiu de Can Marcet. Es pot dir que s’han pogut estimar els estalvis d’energia respecte la simulació inicial abans d’executar les inversions en un 42%.

A punt de finalitzar aquest projecte (octubre de 2016), els resultats obtinguts han estat satisfactoris i s’espera elaborar un pla d’acció a partir d’aquests i acordar amb la resta de socis la possibilitat de continuar fent servir i perfeccionar les eines de planificació energètica multiedifici un cop finalitzat el projecte.

 

Enllaços d’interès:

- consells per estalviar energia

- comparador de tarifes elèctriques

- energia elèctrica verda a preus competitius a Espanya

- detectar consum ocult a la teva llar

- aplicació per conèixer el consum dels electrodomèstics