PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Sabadell rep el premi WeGO al millor e-Govern per la seva eficiència i transparència en la gestió urbana

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha recollit avui, de mans de l’alcalde de Seül, el Premi WeGo a la millor gestió urbana a través de les noves tecnologies. En la mateixa categoria, però com a premi extraordinari, ha estat guardonada la ciutat de Tapei (Taiwan). L’Organització Mundial d’eGoverns (WeGO) ha guardonat l’Ajuntament de Sabadell pel seu ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en la millora de l'eficiència administrativa i l'accés dels ciutadans als serveis públics. En concret Sabadell ha estat escollida com a model mundial en gestió eficient de la ciutat des d’un sistema integral de gestió urbana en tots els àmbits de la ciutat: mobilitat, medi ambient, seguretat, energia, benestar i cultura. Sabadell és l’única ciutat espanyola que ha obtingut aquest premi, referent mundial Smart City.

Tal com ha assenyalat l'alcalde, Manuel Bustos, el reconeixement que hem rebut per la gestió urbana és per a nosaltres un compromís de present i de futur. 'alcalde ha afegit: "la ciutat que estem construint es basa en aquest model de gestió que estem implantant. I per això és un honor ser l'única ciutat d'Espanya reconeguda en aquesta primera edició dels premis. Perquè el reconeixement que hem rebut per la gestió urbana és per a nosaltres un compromís de present i de futur. I sobretot, ens motiva encara més si cap a seguir treballant en la mateixa línia".

Han rebut el mateix premi en altres categories com eficiència o serveis digitals les ciutats de Buenos Aires, Hèlsinki, Bangalore i Surrey.

La cerimònia ha tingut lloc al recinte Gran Via de Fira Barcelona, en el marc de l’Smart City Expo World Congress que té lloc fins al proper 15 de novembre. Dins del Congrés, l’organització WeGO ha dut a terme la seva assemblea general i ha celebrat la primera edició dels premis WeGo. L’Organització Mundial d’eGoverns (WeGO) és una associació que va ser fundada el setembre de 2010 a Seül amb l’objectiu de promoure l’ús de les TIC en l’administració, innovar en els processos administratius, millorar els serveis públics i incrementar la transparència.

Aquest és un reconeixement als esforços que Sabadell ha fet en l’eficiènica urbana i l’estalvi energètic, tot des de la perspectiva de l’estratègia smart city. Sabadell Ciutat Intel·ligent és un projecte municipal transversal que pretén fer de Sabadell una ciutat amb infraestructures, xarxes i dispositius intel·ligents que permetin tenir dades en línia per gestionar de manera interactiva i eficient la ciutat, aconseguint la màxima transparència amb els ciutadans.

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que això és el que ens reclamen els nostres veïns i veïnes: una administració que els faci la vida més fàcil, que gestioni els seus recursos amb intel·ligència, amb sensibilitat, amb eficiència, i especialment amb transparència, creiem en el dret de les persones a viure en un entorn millor, i sobretot en la nostra responsabilitat per deixar un lloc millor del que ens trobem.

La concessió d’aquest premi representa un important reconeixement internacional pel projecte “Sabadell Ciutat Intel·ligent”, com a motor de transformació urbana basat en les tecnologies més innovadores. Per aquesta raó, Manuel Bustos ha volgut recordar que una ciutat Smart ha de pensar en les persones, i aquest és lobjectiu primer objectiu per lAjuntament de Sabadell.

De fet, Sabadell ja ha fet importants millores de qualitat dels serveis públics, com per exemple un nou contracte d’enllumenat públic que permetrà reduir en un 30% el consum energètic a través de la instal·lació de 8.500 punts de llum LED. També s’han completat les obres d’implantació de la recollida pneumàtica de residus al centre de la ciutat, que sumada a la ja existent a Can Llong i l’Eix Macià, converteix Sabadell en la ciutat d’Espanya amb major presència d’aquest sistema, que permet un estalvi econòmic i menors molèsties pels ciutadans que el sistema tradicional. El conjunt d’aquestes i altres actuacions permet un nou model de gestió més eficient i eficaç, que fa possible l’estalvi de 2,5 milions d’euros l’any. Per tot plegat ens han escollit com a model de gestió eficient en la ciutat en l'aplicació de les últimes tecnologies per construir un sistema integral de gestió urbana en tots els àmbits de la ciutat: mobilitat, medi ambient, seguretat, energia, benestar, cultura, ha afirmat l’alcalde de Sabadell.

A més, des que el 2010 l’Ajuntament de Sabadell fos reconegut per la organització Transparència Internacional amb una puntuació del 100% en transparència, ha avocat més esforços en estendre aquesta transparència a tots els àmbits, més enllà dels 80 indicadors establerts per la ONG internacional. En aquest sentit, en les darreres setmanes Sabadell ha posat en marxa el nou servei de dades obertes OpenDataSBD. Es tracta de publicar al portal web les dades públiques en format digital i obert perquè puguin ser reutilitzades per ciutadans, empreses o entitats.

L’accés a la informació es pot realitzar de diferents maneres que s’ajusten a les necessitats de cada col·lectiu: consulta directa de dades, descàrrega de fitxers, eines per a desenvolupadors de software i aplicacions en tecnologia mòbil desenvolupades per l’Ajuntament de Sabadell o per tercers.