PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

El Govern de la Generalitat aprova l’Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d’Edificis

El Govern de la Generalitat ha aprovat l’Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d’Edificis, que té per objectiu reduir el consum estimat d’energia del parc d’habitatges i edificis en un 14,4%, un 21% la despesa econòmica del parc edificat, equivalent a 800 milions d’euros, i disminuir un 22% les emissions de COde de cara al 2020”, segons ha explicat el conseller Homs.

Per aconseguir-ho, el Govern preveu engegar 120 macroprojectes de renovació energètica, que suposaran una inversió de més de 1.400 milions d’euros i la creació de 14.000 llocs de treball associats. L’objectiu  és intervenir, mitjançant una gestió energètica renovada o a través de la renovació integral, en el 61% dels immobles.

Alguns d’aquests projectes d’intervenció ja estan en marxa o s’iniciaran durant el 2014:

  • Canvi de calderes de gasoil per altres de gas al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès. Es tracta d’un projecte coordinat per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i finançat per una empresa de serveis energètics.
  • Canvi de 150 calderes de gasoil d’edificis municipals de tot Catalunya per altres de gas. Un concurs triarà quins edificis es beneficiaran d’aquesta iniciativa del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i que es finançarà amb inversions públiques.
  • Millores en la gestió energètica d’edificis d’oficines i administratius de Catalunya. La prova pilot s’està desenvolupant en sis edificis, un d’ells la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat al carrer d’Aragó.

Aquesta iniciativa dóna compliment a les directives europees que marquen el 2014 com un any clau per iniciar les actuacions per les fites a assolir en matèria d’eficiència energètica per a l’any 2020.