PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Clece incrementa el seu negoci en serveis energètics a través del model ESE a Palència

La ciutat de Palència, dins de la seva estratègia Smart City, ha procedit a la renovació d'un terç de la instal·lació d'enllumenat públic. El canvi de 3.139 punts de llum a tecnologia LED, tots ells telegestionats, ha permès uns estalvis energètics del 70% i uns estalvis econòmics de 2 milions d'euros, sense oblidar les 871 tones de CO2 que deixen d'emetre's a l'atmosfera.

D. Alfonso Polanco, Alcalde de Palència, afirma que “combinant la tecnologia LED amb un sistema de gestió integral, Palencia adquireix un control total sobre el seu enllumenat exterior, obtenint importants estalvis energètics i econòmics. És una clara aposta de la ciutat per la intel·ligència i l'eficiència energètica per complir la seva estratègia en el camp de les Smart Cities”.

El finançament de la instal·lació ha estat a través d'un model ESE (Empresa de Serveis Energètics) que ha permès el canvi de la il·luminació sense necessitat d'inversió inicial. Gràcies a aquest model, els propis estalvis energètics financen la renovació tecnològica. L'empresa Clece ha estat la guanyadora del concurs públic i ha optat per la tecnologia LED i els sistemes de telegestió de Philips.

El sistema CityTouch de Philips ha permès dotar d'intel·ligència a la instal·lació. A través del control punt a punt a remot, permet oferir la quantitat i intensitat de llum que cada espai necessita quan ho necessita. Aquest sistema, unit a la tecnologia LED (amb avantatges com una major vida útil, menors costos de manteniment o absència de metalls passats que faciliten el seu reciclatge), han permès posicionar la instal·lació palentina d'enllumenat entre les més eficients a nivell nacional.

La modernització de la il·luminació també ha suposat un canvi en la percepció que tenen els ciutadans sobre la llum de la seva ciutat, ja que s'ha passat de fonts de llum basades en vapor de sodi i de mercuri (amb un índex de reproducció cromàtica de 25-50) a tecnologia LED (que ofereix índexs de reproducció cromàtica superiors a 70), amb el consegüent augment de la sensació de seguretat als carrers i millores en la qualitat de la llum.