Destaquem:

XII Festa del Parc Catalunya

El cap de setmana del 20 i 21 de maig el Parc Catalunya celebra els seus 25 anys.
Us animem a acostar-vos al Parc i gaudir de totes les activitats programades a la festa!
 
 

Substitució de l'arbrat al carrer Sardà

El passat 13 de febrer es van iniciar les obres de millora i substitució de l'arbrat del c. de Sardà, entre el c. de Sant Sebastià i el c. de Ferrer de Blanes.

L’actuació va consistir en l’abatiment de quatre arbres, la supressió dels dos escocells dels extrems (que coincideixen amb els passos deprimits de vianants) i la plantació de 8 nous arbres de l’espècie Parrotia persica (arbre de ferro persa).  Aquesta espècie d'arbre és  de creixement lent, pot assolir entre els 6 i 12 metres d’alçada i entre els 4 i 6 metres d’amplada de capçada,  està ben adaptat al clima de la província de Barcelona, és resistent a gelades i tolerant a condicions de sequera i a terrenys calcaris. Aquest arbre és interessant pel canvi de color de les fulles a la tardor i també per les característiques de l’escorça del tronc.

Ocupació de les caixes-niu a l’arbrat del Parc Catalunya

Durant el mes de juny de 2015 es van col·locar a diferents parcs de la ciutat 30 caixes nius d’ocell, dins de les estratègies per tal d’afavorir la biodiversitat en els espais verds i la millora dels equilibris ecològics entre espècies. Amb aquesta actuació es volia afavorir la presència dins l’espai urbanitzat d’ocells passeriformes insectívors (mallerengues, raspinells, pardals...), depredadors naturals de les erugues i crisàlides de la processionària del pi.

S’ha realitzat el seguiment de les caixes-niu situades a l’arbrat del Parc Catalunya durant el present mes de gener de 2017 i s'ha comprovat que la seva ocupació ha estat de gairebé el 80%. Aquesta dada ens resulta molt satisfactòria, ja que indica que les mesures per afavorir la biodiversitat als espais verds de la ciutat estan donant fruits.

Autora: Irene Toranzo

 

 

 

 

 

 

 

Mallerenga blava a caixa-niu del Parc Catalunya      Autora: Irene Toranzo

Poda Av. 11 de setembre, Ctra. de Prats, Via Massagué i Rambla

El proper dia 9 de gener de 2017 s'ha programat l’inici de la poda de reformació i de reducció de capçada dels plàtans de l'eix central de la ciutat: Av. 11 de Setembre, Ctra. de Prats, Via Massagué  i Rambla. A l'article adjunt podeu consultar la descripció detallada d'aquesta actuació.
 

Poda Eix Central

 

Telegestió del reg

Sabadell

smart citys

Parcs i jardins

c. de Jacint Verdaguer, 32, SECTOR GRÀCIA, SABADELL, 08205

Telèfon: 93 745 32 94

Fax: 93 745 32 28

Contacta