CA EN ES
 
PARCS I JARDINS

Destaquem:

Campanya de plantació d'arbrat 2017-2018

El dilluns 11 de desembre s’iniciarà la campanya de plantació d’arbrat municipal, i es preveu que els treballs s’allarguin fins el mes de març de 2018. Durant aquesta temporada es plantaran un total de 502 arbres als carrers, places i espais públics de la ciutat.

Als arxius adjunts podeu consultar el pla de plantació d’arbrat per cada Districte.

Districte_1 Districte_2 Districte_3Districte_4

Districte_5 Districte_6 Districte_7 Total

Ocupació de les caixes-niu a l’arbrat del Parc Catalunya

Durant el mes de juny de 2015 es van col·locar a diferents parcs de la ciutat 30 caixes nius d’ocell, dins de les estratègies per tal d’afavorir la biodiversitat en els espais verds i la millora dels equilibris ecològics entre espècies. Amb aquesta actuació es volia afavorir la presència dins l’espai urbanitzat d’ocells passeriformes insectívors (mallerengues, raspinells, pardals...), depredadors naturals de les erugues i crisàlides de la processionària del pi.

S’ha realitzat el seguiment de les caixes-niu situades a l’arbrat del Parc Catalunya durant el present mes de gener de 2017 i s'ha comprovat que la seva ocupació ha estat de gairebé el 80%. Aquesta dada ens resulta molt satisfactòria, ja que indica que les mesures per afavorir la biodiversitat als espais verds de la ciutat estan donant fruits.

Autora: Irene Toranzo

 

 

 

 

 

 

 

Mallerenga blava a caixa-niu del Parc Catalunya      Autora: Irene Toranzo

Estratègies de lluita contra les plagues als arbres de Sabadell: L'endoteràpia

Sabadell és una ciutat que té un gran nombre d’arbres, distribuïts tant a les places i parcs com en les voreres dels carrers. En alguns d’aquests arbres, amb l’arribada de la primavera i la brotada de les noves fulles, es comencen a fer visibles els efectes que causen alguns insectes tant en l’arbre com en el seu entorn.

Aquests insectes poden arribar a proliferar i esdevenir una plaga, que es considera com a tal quan la seva població supera un determinat llindar i provoca perjudicis, com per exemple la caiguda de melassa a les voreres o als cotxes. Un dels mètodes de lluita fitosanitària que s’utilitza a Sabadell és l’endoteràpia. Aquest sistema consisteix en l’aplicació d’insecticides directament a l’interior dels troncs dels arbres.

Us adjuntem un article, elaborat pels serveis tècnics municipals, on us expliquem més detalls sobre aquest sistema.

Article

Telegestió del reg

Sabadell

smart citys

Parcs i jardins

c. de Jacint Verdaguer, 32, SECTOR GRÀCIA, SABADELL, 08205

Telèfon: 93 745 32 94

Fax: 93 745 32 28

Contacta