PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

40 Mostra de Teatre, 2024-2025

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'activitat consisteix en la preparació d'una representació teatral en el sí del taller de teatre del centre. 
 
Llegeix més...
 

Taller de ball folk

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció Taller per conèixer de manera pràctica i vivencial el ball folk i la seva vinculació amb la música tradicional, a partir de música en directe.
 
Llegeix més...
 

12è Concurs "Piula contra la violència masclista"

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció:  El Concurs "Piula contra la violència masclista" vol sensibilitzar contra les violències masclistes al jovent i a la ciutadania de la comarca, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries, mitjançant la creació de projectes de diverses modalitats artístiques que tracten sobre la promoció de la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes i la prevenció de la violències masclistes.
 
Llegeix més...
 

Brodas Bros presenta: taller de hip hop i cultura urbana

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i adults. Descripció: La companyia Brodas Bros dona a conèixer el hip hop com a cultura urbana, els seus orígens (música, pintura i dansa), tècniques dels diferents estils que el componen (Popping, Locking, Hip hop, B-boying/Breakdance) de manera lúdica i didàctica.
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història. Sabadello, el naixement d'una vila (segles XI-XV)

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: La visita és un recorregut per l'origen i el desenvolupament de la vila de Sabadello des del segle XI al segle XV.
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història. Manufactura i menestrals (segles XVI i XVIII)

A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La visita a les sales permet conèixer els esdeveniments que durant els segles XVI, XVII i XVIII van succeir a la vila de Sabadell i que van significar importants canvis a nivell econòmic, urbanístic (desaparició de les muralles), social, religiós...
 
Llegeix més...
 

El tercer món. Prenem-ne consciència

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Xerrada, amb suport visual, de conscienciació sobre la situació actual a Guatemala, l'Índia, Etiòpia i Hondures amb l'explicació de les diferents actuacions que realitza la Fundació Quetzal en aquests països. Hi ha la possibilitat de fer la presentació en anglès, de qualsevol dels projectes realitzats. L'activitat també es pot realitzar en format virtual per videoconferència.
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història de Sabadell. Totes les etapes històriques.

A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.    Descripció: La visita a les sales d'exposició permanent del museu ens permet fer un recorregut a través de les diferents comunitats que van ocupar el territori de l'actual Sabadell des de la prehistòria fins al segle XVIII.
 
Llegeix més...
 

Fes servir el cap!

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i les rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
 
Llegeix més...
 

Les aeronaus, amb les matemàtiques, la història i la física aplicades

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció:  L'activitat que es durà a terme a l'aeroport, concretament a les seus de l'Aeroclub i del Parc Aeronàutic de Catalunya i constarà de les següents parts:
 
Llegeix més...
 

Festa, gènere i drogues

A qui s'adreça: Alumnat de Programes de Formació i Inserció, d’Unitats d’Escolarització Compartida, d'escoles d'adults, de centre d’Itineraris Formatius Específics de FP grau bàsic i de Centre de Noves Oportunitats i similars. Descripció: Sessió participativa per reflexionar sobre les actituds que poden errar l’objectiu de la festa, passar-ho bé, potenciades per l’abús del consum d’alcohol o d’altres drogues. Es treballa temes com l'assetjament, agressivitat, possessivitat en les relacions de parella, discriminació sexual, etc. incorporant  elements de gènere. L'activitat està dinamitzada per professionals del SAIDP
 
Llegeix més...
 

Taller del Ball del Rodet

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'activitat a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell, es porta a terme al centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Arxiu històric de Sabadell: visites guiades

A qui s'adreça:   Alumnat d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults   Descripció:   Contacte amb documents originals de diferents tipologies i suports (pergamins, microformes, CD-ROM, DVD, documents àudio-visuals de format professional, fotografies, etc.). Visita a les instal·lacions de la casa Ponsà, recorrent els mateixos circuits que segueixen els documents des que arriben a l'Arxiu fins que surten a la sala de consulta.
 
Llegeix més...
 

Xerrades sobre voluntariat

A qui s'adreça:Alumnat de batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: En aquesta xerrada explicarem què és el voluntariat, les característiques de l’acció voluntària i els diferents àmbits del voluntariat
 
Llegeix més...
 

L'estat ecològic del riu Ripoll

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Sortida matinal guiada pel riu Ripoll i pel torrent de Colobrers, a Sabadell, per estudiar-ne l’estat ecològic.
 
Llegeix més...
 

Exposicions temporals al Museu d'Història. Ferran Casablancas, inventor i empresari. 150 anys

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Les exposicions temporals del Museu d’Història es fan sobre temes molts diversos però totes tenen a veure amb la història de la ciutat i el seu territori.
 
Llegeix més...
 

Visita guiada a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada pel conjunt d’instal·lacions del Museu de l'Institut Català de Paleontologia per conèixer tot el que envolta l’excavació, dipòsit, preparació, emmagatzematge, investigació i/o exposició d’una resta fòssil. Inclou visita d’espais no oberts al públic.
 
Llegeix més...
 

Joc. Rodals i ciutats: l'equilibri és possible

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: A l'aula, tot jugant a un joc de taula, l'alumnat reflexiona sobre l'ordenació del territori. Durant la sessió, per grups, l'alumnat ha de dissenyar una ciutat i el seu entorn, seguint uns condicionants previs.
 
Llegeix més...
 

I després d'un incendi, què?

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Activitat a l'aula o en laboratori en la que s’expliquen els incendis forestals com a factor natural i alhora potenciat per l’acció humana.
 
Llegeix més...
 

Llenguaferits

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d’adults   Descripció: Iniciativa i activitat que , a través de vídeos publicats a internet, expliquen de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món. Els materials estan disponibles a Instagram i YouTube de manera que es poden treballar en línia des de l’aula.
 
Llegeix més...