PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Taller de diversitat lingüística

A qui s'adreça: Alumnes de 1r d’ESO. Descripció: La Plataforma per la Llengua proposa fer tallers educatius per afavorir la interculturalitat i la diversitat lingüística amb el lema “El català, llengua comuna”.
 
Llegeix més...
 

Gènere! Creu Roja Sabadell

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i ESO.   Descripció: Es tracta d’una activitat de sensibilització, participativa i de reflexió on es treballen continguts de coeducació i enfocats des de l’òptica de l’oportunitat que ambdós gèneres tenen davant de situacions i rols que històricament s’han considerat del gènere contrari.
 
Llegeix més...
 

No reciclar en realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de primer cicle d'ESO. Descripció:Mitjançant unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus, on arriben els residus no separats.
 
Llegeix més...
 

Fem ciència ciutadana: descobrim la biodiversitat urbana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (app). Per fer-ho primer farem una sessió a l'aula i, posteriorment un itinerari per la ciutat.
 
Llegeix més...
 

Pel·lícula "Campeones", les capacitats sempre guanyen!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Visionat de la pel·lícula Campeones al Cinema Imperial, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapcitat, acompanyat d'un col·loqui posterior per debatre diversos aspectes tractats al film: les capacitats, el treball en equip, la superació, la motivació, la importància de participar...
 
Llegeix més...
 

El Ripoll de la mà dels ocells

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar els diferents hàbitats presents a la zona i conèixer les espècies que hi habiten, tot començant per els ocells.
 
Llegeix més...
 

Taller de xarxes socials

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'ESO. Descripció: La Plataforma per la llengua proposa un taller de xarxes socials. La joventut avui dia consumeix un contingut audiovisual molt relacionat amb les xarxes socials, que es caracteritza per ser un espai molt efímer.
 
Llegeix més...
 

Joc de la biodiversitat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Els alumnes experimenten amb un joc de taula i reflexionen sobre la biodiversitat present a la nostra ciutat i com aquesta és condicionada per el disseny de la pròpia ciutat. Amb aquest recurs, els alumnes s'aproximen a les diferents problemàtiques lligades a aquests temes.
 
Llegeix més...
 

Tots els camins porten a Roma?

  A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: L’imperi romà és una de les civilitzacions més conegudes en la història de la humanitat. Durant l’imperi es van construir diferents carreteres que permetien connectar les poblacions més importants entre elles, que posteriorment van rebre el nom de via romana.
 
Llegeix més...
 

Descobreix els processos de mecanització a la indústria

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària. Descripció: Taller pràctic sobre els processos de mecanització a la indústria.
 
Llegeix més...
 

Robots motoritzats

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Pintem la música

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: Què podem expressar amb una línia? Podem dibuixar un so? Què tenen en comú la música i les arts plàstiques? Aquestes i altres preguntes són les que mirarem de respondre en aquest taller.
 
Llegeix més...
 

Il·luminem robots!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior d’educació primària. Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Construeix les teves vinyetes de còmic

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: En aquest taller els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer el món del còmic d’una manera detallada: què són les vinyetes, els diferents plans, les expressions, els símbols, etc.
 
Llegeix més...
 

Reacciona...tenim química!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Molècules, àtoms, reaccions? són conceptes que quedaran aclarits gràcies als experiments que l'alumne farà com un autèntic científic.
 
Llegeix més...
 

Lego Spike Prime

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest nou set de Lego combina els elements més importants de construcció, amb un hardware molt fàcil d’utilitzar, així com un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.
 
Llegeix més...
 

Espirografia i moviment corporal

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: En aquest taller en aproparem a l’art espirogràfic humà, l’art de crear dibuixos de formes geomètriques a partir del moviment del nostre propi cos.
 
Llegeix més...
 

Taller de prevenció del tabaquisme

A qui s'adreça:  Alumnes del 1r cicle de l'ESO. Descripció: Taller d’una hora que consta d’un diàleg dirigit per un/a professional de l’Aecc per parlar del tabac i les addicions.
 
Llegeix més...
 

Quan tanco els ulls, recordo

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: Taller dinamitzat amb educadors i/o voluntaris de la Creu Roja sobre el projecte 'Quan tanco els ulls, recordo' . Es tracta d'un còmic documental de l'autora Cristina Bueno i editat per Norma Editorial que fa especial incidència i sensibilització sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats de les dones i els infants.
 
Llegeix més...
 

Geografia a través de rutes històriques

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO. Descripció: És un taller on es centra l’atenció en la geografia política i física. Per fer-ho, es proposa investigar rutes històriques que hi ha hagut al llarg de la nostra història, tot veient les diferents tipologies (rutes polítiques, religioses, científiques, etc.) i els personatges històrics relacionats amb cada ruta.
 
Llegeix més...