PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Què no faries per amor? En l'amor, no tot s'hi val!

Aqui s'adreça: Alumnes de Batxillerat. Descripció: A través de diverses dinàmiques, es connecta l'alumnat a exemples i vivències relacionades amb la violència de gènere, que els hi són molt quotidianes i properes a ells i a elles (wathapp, expressions, annècdotes, etc.).
 
Llegeix més...
 

A toc de pito! Vine a treballar al vapor Buxeda

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària Descripció: Amb la visita dinamitzada al vapor Buxeda Vell, ens posarem a la pell dels seus treballadors. Qui eren, què feien, com vivien? Ho descobrirem tot recreant l'atmosfera que vivien i experimentant amb els objectes que els envoltaven, la llana bruta, la neta, la pentinada, la tenyida, els colorants, ...
 
Llegeix més...
 

Geometria en 2D i 3D

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions. Per fer-ho, utilitzarem geoplans per crear diferents formes geomètriques i comprendre que formes geomètriques complexes estan formades per d’altres més senzilles.
 
Llegeix més...
 

Kamishibai "El Secret de Vicenç Ferrer"

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial de primària. Descripció: El Kamishibai, que vol dir "teatre de paper", és una forma molt popular des de fa segles d'explicar contes al Japó. Uneix la narració oral amb textos il·lustrats, recolzats sobre un teatre de fusta. Està format per un conjunt de làmines il·lustrades per una banda, i amb el text per l’altra. Les làmines es col·loquen en ordre sobre un suport, un teatret de tres portes que s’anomena "butai", de cara a
 
Llegeix més...
 

TEATRE: Sala Flyhard presenta AKA (Also Knowed As)

A qui s’adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i adults Descripció: Carlos és un jove adolescent que comparteix amb nosaltres el seu dia a dia, la seva realitat, l’escola, les sessions de teràpia, la seva música, els seus balls, la relació amb els seus “viejos”, els amics, el seu primer amor. I ho fa des de la intimitat de la seva habitació, l’espai on ell és ell mateix, mentre espera que l’avisin per sopar. 
 
Llegeix més...
 

LLuites compartides

A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Lluites Compartides és un activitat que utilitza mitjans audiovisuals i una exposició, susceptible d'instalar-se en diferents espais del centre educatiu, que permet debatre sobre con s'ha arribat al Sabadell actual mitjançant una visió retrospectiva de les lluites per l'habitage i els espais públics a la nostra ciutat. També permet connectar amb les lluites actuals d'aquest dos àmbits.
 
Llegeix més...
 

Taller de prevenció de les conductes addictives

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO. Descripció: Taller teòric i pràctic per tal de conscienciar als adolescents de les conseqüències del consum de drogues i d'altres conductes addictives, així com donar-los eines a través del joc per potenciar la seva maduració personal i autoestima.
 
Llegeix més...
 

Sabadell a l'edat mitjana (segles XI-XV)

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: Itinerari per conèixer la formació de la ciutat de Sabadell al segle XI, a redós d'un mercat i d'una petita església. Veurem com l'arqueologia i els documents conservats, ens ajuden a entendre com devia ser la vila de Sabadello i la vida dels seus habitants. Buscarem en la ciutat actual les traces de la vila medieval.
 
Llegeix més...
 

Cinemàgic. Viu la teva aventura

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i Batxillerat   Descripció: Per què comencem una escena concreta amb un pla general, i una altra amb un pla sencer? Per què rodem les escenes desordenades? Com rodem una escena amb pantalla verda quan després hi hem d'aplicar efectes especials?
 
Llegeix més...
 

Contes Rromane. Taller de contacontes gitano

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció:  Aquest projecte consisteix en una activitat, en què dos educadors gitanos, acompanyats de música de guitarra en directe, narren i escenifiquen contes populars gitanos, introduint el concepte de l’idioma gitano (Rromano), i explicant l’origen del poble gitano amb una dinàmica lúdica i participativa.
 
Llegeix més...
 

Tallers d’arts visuals a NauEstruch

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: L’Estruch ha volgut proposar una nova activitat per donar la possibilitat als alumnes de realitzar un taller d’arts visuals de la mà d’un dels artistes residents a l’Estruch on estan preparant els seus projectes a NauEstruch. És una activitat on els participants treballaran conjuntament amb l’artista per tal de crear una obra. Cada artista desenvoluparà amb els alumnes la disciplina en la qual està especialitzat.
 
Llegeix més...
 

Qui som els Rroma? Taller de cultura gitana

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció:  Aquest projecte consisteix en una activitat, en què dos educadors gitanos expliquen l’origen geogràfic i històric del poble gitano, quina és la situació de la seva llengua i la distribució geogràfica actual, així com els símbols identificadors del poble gitano.
 
Llegeix més...
 

La llana: aprofitament de l'ovella a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat s'inicia amb una presentació sobre la ramaderia centrant-ho en les ovelles i els usos de la llana. Mitjançant un joc de dibuixos s’introdueix: la biologia de les ovelles, els conceptes de la pastura, l’esquilat i els aprofitaments de les ovelles.
 
Llegeix més...
 

Energykits de la Fundació Naturgy

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària i 1r cicle d'ESO. Descripció: Els Energykits són maletins adaptats a totes les etapes educatives que contenen els recursos didàctics necessaris perquè l’alumne treballi, de manera autònoma i acompanyat pel docent, conceptes sobre energia, eficiència energètica, sostenibilitat i medi ambient.
 
Llegeix més...
 

Visionat del documental "Fem pinya amb els joves"

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: El documental narra l'aventura viscuda amb els joves dels Centres Oberts i els alumnes de tots els instituts públics de la ciutat en motiu del projecte "Fem pinya amb els joves, donem pit als barris", dels Castellers de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Un doblatge de pel·lícula

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, i 1r cicle d'ESO   Descripció: El taller s’inicia amb una explicació dels aspectes bàsics que cal tenir en compte per encarar un doblatge.
 
Llegeix més...
 

No t'aturis: el món al teu abast

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada-taller sobre el què és la mobilitat internacional per a joves, fent una reflexió inicial del què s'ha de tenir en compte abans de marxar a l’estranger i sobre perquè marxen o volen marxar. Després s'explicarà breument quines són les possibles i més comunes oportunitats de treball, de pràctiques, d'estudis, d'aprenentatge d’idiomes i de voluntariat.
 
Llegeix més...
 

Programació de videojocs amb Scratch

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r d'ESO   Descripció: L'Scratch és una aplicació per iniciar els infants a la programació (de videojocs), amb un sistema força intuïtiu i visual, basada en la idea de programació a través de trencaclosques de colors.
 
Llegeix més...
 

Lego: màquines simples i motoritzades

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO.   Descripció: Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real. La dinàmica del taller es basa en la construcció, per part dels alumnes, d’una màquina concreta, centrant-se en el seu funcionament, des d’entendre els elements que formen una màquina (engranatges, politges i derivats, en els quals es tracten temes de física), així com l’estudi del seu funcionament (forces, fricció, treball, etc.).
 
Llegeix més...
 

Tallers de les festes tradicionals a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d’educació primària.Descripció: Cicle de tallers que segueixen una mateixa dinàmica: una primera part de coneixement de la festa tradicional i les seves arrels rurals, una segona part més lúdica de descoberta dels elements de la festa a la masia i als seus voltants (camps, horts granja i bosc) i una tercera part de taller manual.
 
Llegeix més...