PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El bosc de La Salut

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d'educació primària. Descripció: L’itinerari es divideix en dues parts.
 
Llegeix més...
 

Els ocells a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada per diferents indrets de la ciutat que s'iniciarà a Ca l'Estruch i finalitzarà al Parc de Catalunya.
 
Llegeix més...
 

Bons hàbits per a l'estalvi d'aigua: l'ús de l'aigua a la llar

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària. Descripció: L'activitat consisteix en un joc relacionat amb el bon ús de l’aigua i que consta de tres parts:
 
Llegeix més...
 

Rius i torrents: el riu Ripoll i el torrent de Colobrers

ATENCIÓ! Recorregut tancat temporalment A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Recorregut pel torrent de Colobrers, des de la passera sobre el riu Ripoll a Sant Vicenç de Jonqueres, fins a la font de Can Moragues.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: descoberta d'un parc urbà pels més petits

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil (P3*, P4 i P5 ) i cicle inicial de primària. (*) Només durant el tercer trimestre Descripció: Itinerari temàtic guiat per Sabadell, conduït per un educador, amb la participació del professorat responsable.
 
Llegeix més...
 

El riu Ripoll, com és i com està?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar l'ecosistema i els principals organismes que en formen part.
 
Llegeix més...
 

El medi natural del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari matinal guiat per la Serra de Sant Iscle, des del parc periurbà de la Salut, passant per la Torre del Canonge i fins la Torre de les Aigües. 
 
Llegeix més...
 

L'estat ecològic del riu Ripoll

A qui s' adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Sortida matinal guiada pel riu Ripoll i pel torrent de Colobrers, a Sabadell, per estudiar-ne l’estat ecològic.
 
Llegeix més...
 

Clonc! Plam! Moooc! Sssshhh! El soroll a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller a l’aula, acompanyat per un educador, on s’explora la percepció emotiva que provoquen els sons i els sorolls en els alumnes a partir de les quals es proposen accions per a la millora acústica dins i fora el centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: itinerari per conèixer el medi urbà de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari temàtic guiat per Sabadell conduït per un educador amb la participació del professorat responsable.
 
Llegeix més...
 

És Sabadell una ciutat sorollosa? Itinerari acústic per la ciutat amb smartphone

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.    Descripció: L’itinerari guiarà els participants per diferents punts de la ciutat, on hauran de respondre un joc de preguntes, fer petites anàlisis acústiques d’indrets històrics de la ciutat, seguir un joc de pistes, aprenent conceptes bàsics de l’acústica de forma innovadora.
 
Llegeix més...
 

Camps i boscos del rodal

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada a la serra de Sant Iscle, pels voltants del parc de la Salut, a Sabadell. S’identifiquen els principals cims del paisatge vallesà per situar geogràficament els alumnes en l’entorn proper.
 
Llegeix més...
 

Taller d'eficiència energètica

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO. Descripció: El taller consta d'una presentació amb suport audiovisual per relacionar el consum d'energia, el deteriorament ambiental i el canvi climàtic.
 
Llegeix més...
 

Joc Rodals i ciutats: l'equilibri és possible

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Experimentant amb un joc de taula reflexionem sobre l’ordenació del territori. L’alumnat, per grups, dissenya una ciutat i el seu entorn, seguint uns condicionants previs, i n’obté unes puntuacions (indicadors de qualitat de vida, energia, biodiversitat, contaminació i petjada ecològica). Al posar en comú els resultats, s’obre un debat sobre la gestió del territori i els usos que li donem. 
 
Llegeix més...
 

I després d'un incendi, què?

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Activitat a l'aula o en laboratori en la que s’expliquen els incendis forestals com a factor natural i alhora potenciat per l’acció humana.
 
Llegeix més...
 

Taller de cuina solar i estalvi energètic

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: El taller s'inicia amb una introducció sobre la problemàtica energètica i com podem canviar la situació a partir dels nostres hàbits personals.
 
Llegeix més...
 

Taller d'energia solar fotovoltaica d'autoconsum

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d’ESO. Descripció: S'inicia la part introductòria amb una presentació on es mostra la problemàtica energètica global i com podem canviar la situació a partir dels canvis d'hàbits personals.
 
Llegeix més...
 

4a Cursa Solar del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i 1r d'ESO. Descripció: La Cursa Solar de Vallès és projecte que dura tot el curs. Es tracta d'una competició pedagògica pel foment de les energies renovables, el treball en equip i la mobilitat sostenible.
 
Llegeix més...
 

Descobrim la biodiversitat a l'entorn de l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per un parc o jardí proper al centre educatiu per tal d'avaluar la presència de la biodiversitat urbana. Per fer el mostreig de la biodiversitat, l'educador/a de l'ADENC defineix l'habitat o hàbitats d'estudi i les seves característiques i explica la metodologia a seguir.
 
Llegeix més...
 

Fem ciència ciutadana: descobrim la biodiversitat urbana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (app). Per fer-ho primer farem una sessió a l'aula i, posteriorment un itinerari per la ciutat.
 
Llegeix més...