PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

I després d'estudiar, què?

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Des del Vapor LLonch s'ofereix un taller per a facilitar una informació complementària i específica sobre el mercat laboral del nostre territori.
 
Llegeix més...
 

Tallers educatius sobre el bullying a través de l’esport

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: La Fundació Barça ofereix una jornada a cada centre educatiu amb tallers de prevenció i sensibilització sobre el bullying, a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l'esport és l'eix motivador per a l’aprenentatge.  
 
Llegeix més...
 

Fem pinya amb els joves, donem pit als barris

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Projecte que s'adreça a tres grups classe de cada institut públic de la ciutat, preferiblement de 3r d'ESO, amb l'objectiu de crear una colla castellera i participar a la Mostra castellera de secundària de Sabadell, dissabte 1 de desembre 2018. La proposta consta de 4 sessions a realitzar al centre educatiu i/o al local dels Castellers de Sabadell, més una visita al Castelldoscopi i la participació a la Mostra.
 
Llegeix més...
 

Visita al Castelloscopi virtual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: El Castelldoscopi virtual és una estructura vertical en forma de castell humà, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, on els emplaçaments dels castellers són substituïts per pantalles planes, 35 en total.
 
Llegeix més...
 

Mandala Igualtat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Tallers educatius de la Fundació Vicente Ferrer per a treballar les principals causes de les desigualtats, l'exclusió i la pobresa.
 
Llegeix més...
 

"Escape Room" residus

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària i ESO. Descripció: El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix una activitat educativa basada en un joc d’escapament, amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global, mitjançant la gamificació.
 
Llegeix més...
 

Belles bèsties

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Recurs educatiu on els alumnes crearan a l'aula, amb el seu mestre/a, dibuixos relacionats amb el valor de la llibertat, expressada a través de la llibertat de tots aquells animals que poden gaudir-la.
 
Llegeix més...
 

Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Actua Vallès – Ca l’Enredus, proposa als centres educatius de la ciutat el cicle Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil amb una mirada a la diversitat sexual i de gènere. Aquesta iniciativa forma part del projecte Ca L'Enredus que ha estat seleccionat en el procés participatiu Construint Ciutat - Pressupost 2018. Les sessions escolars es porten a terme al Cinema Imperial, els dies
 
Llegeix més...
 

Taller multimèdia de Sabadell Ràdio Lab i Diari de Sabadell

A qui s'adreça:  Alumnes de 2n cicle d'ESO. Descripció: Projecte amb el qual, els alumnes aprendran i posaran en pràctica la producció i realització d’un espai radiofònic de 15 minuts de durada, que s’emetrà per Ràdio Sabadell. També aprendran a elaborar notícies, entrevistes o d’altres gèneres informatius pensats per a la premsa escrita / digital i que poden ser publicats al Diari de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Premis Sambori i Pissiganya

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: El Tinter de les Lletres Catalanes és la festa que agrupa els premis literaris d’autors d’entre 6 i 18 anys amb més prestigi dels Països Catalans, un nou esdeveniment en el calendari cultural que vol potenciar la creativitat dels infants i joves i reconèixer els valors emergents de les lletres catalanes.
 
Llegeix més...
 

Convivència responsable amb els animals de família

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Taller dirigit on es treballen les premisses necessàries per conviure amb els animals de família, amb responsabilitat i consciència.
 
Llegeix més...
 

Visita al Club social La Xamba de Salut Mental de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes dels formació professional. Descripció: Visita guiada a les instal·lacions del Club Social La Xamba, servei d'inclusió comunitària de Salut Mental de Sabadell, amb una presentació del propi servei (objectius, estructura, activitats,...) amb la col·laboració, si s’escau, dels propis interessats. Està especialment indicada per alumnes de cicles formatius d'Atenció a la Dependència, Animació Sociocultural i Turística i Integració Social.
 
Llegeix més...
 

Construeix un giny electrònic interactiu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i ESO. Descripció: Es treballa en la construcció de dispositius interactius fent servir plaques de control micro:bit. Es tracta d’una placa amb moltes possibilitats, ja que incorporen un munt de leds, botons, sensors per detectar moviments com els que porten mòbils o fins i tot una brúixola.
 
Llegeix més...
 

Fauna i plora

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària.    Descripció: En aquest recurs educatiu la literatura, la lectura i els ocells seran els protagonistes. L’objectiu serà crear petits relats a l'aula, reflexionant sobre la frase: “Si t’agrada el cant dels ocells no els engabiis, planta arbres”. Una vegada elaborats, l’alumnat podrà plantar un arbre com a símbol de llibertat a l’esdeveniment d’Escola Animal.
 
Llegeix més...
 

Fem de paleontòlegs!

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Per desenterrar els fòssils, els paleontòlegs utitlizen martells, picoles, pinzells... és una feina de precisió. L'activitat explica com es fan les excavacions paleontológiques i proposa als nens i nenes el repte de fer de paleontòlegs i excavar uns fòssils que posteriorment hauran de muntar en grup i identificar de quin animal es tracta.
 
Llegeix més...
 

3a Cursa Solar del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i 1r d'ESO. Descripció: La Cursa Solar de Sabadell és projecte que dura tot el curs. Es tracta d'una competició pedagògica pel foment de les energies renovables, el treball en equip i la mobilitat sostenible.
 
Llegeix més...
 

El farcell de la postguerra

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Visita guiada a l’exposició “El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy”, la qual vol retre un homenatge a totes aquelles famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país, la postguerra.
 
Llegeix més...
 

Plastihistòria de la ciència

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L’exposició “Plastihistòria de la Ciència” consisteix en vint diorames fets amb plastilina que representen alguns dels moments històrics d’un descobriment científic o el propi inventor del descobriment.
 
Llegeix més...
 

Construint la nostra realitat virtual

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, ESO i Batxillerat.   Descripció: Es tracta d’un innovador taller d’introducció a la realitat virtual immersiva.
 
Llegeix més...
 

Disseny i impressió 3D

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO. Descripció: Proposta educativa que permet endinsar-se en el món de la impressió en 3D, conèixer els materials que s'utilitzen, els extrusors que donen forma als materials, saber com funciona la impressió d'edificis o escultures del carrer en 3D, i sobretot, que hem de fer per a que funcioni correctament!
 
Llegeix més...