Robots en 2D

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix a descobrir una nova forma de crear circuits a través de l’electrònica creativa. Innovació i plàstica es fusionen per generar robots en 2D, dibuixant i treballant a partir d’un circuit electrònic que es crearà amb pintura conductora.
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
Llegeix més...
 

De la cèl·lula a l'ADN

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO i batxillerat.   Descripció: En aquest taller es proposa investigar l’estructura de l’ADN, conèixer els seus components i el seu funcionament. Es realitzaran diferents activitats al voltant d’aquesta premissa i així per exemple, els alumnes tindran la oportunitat de fer un experiment molt senzill però molt interessant, per tal d'elaborar hipòtesis i visualitzar a simple vista, del nostre propi material genètic.
Llegeix més...
 

Aprenc cuinant

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.   Descripció: En el taller, els nens/es faran el “Joc de la Piràmide. Les caixes equilibrades”, que serà un joc amb caixes, que els nens/es hauran d’omplir d’aliments reals, prenent com a model la piràmide de l’alimentació.
Llegeix més...
 

Foc i petards, tradició i seguretat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Xerrada explicativa sobre la tradició del foc, la seguretat i la prevenció dels riscos en l'encesa de fogueres i la manipulació dels petards: qui els pot llençar i com s'ha de fer. L'explicació és càrrec de representats d'una colla de foc, polícia municipal i bombers. S'acaba l'activitat amb una petita demostració al pati del centre educatiu.
Llegeix més...
 

Febre del divendres nit

A qui s'adreça: Alumnes de formació professional, PFI i escoles d'adults. Descripció: Exposició interactiva de 12 plafons amb dibuixos de Azagra dinamitzada per professionals de Promoció de la Salut. S’hi treballa, a través d’un joc de rol que simula una sortida nocturna, conductes de risc associades a les nits de festa com: l’abús d’alcohol i d'altres drogues, la conducció temerària i les relacions sexuals sense protecció.
Llegeix més...
 

Lego Wedo

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: Els alumnes construiran un robot amb peces de Lego, seguint unes instruccions. El set de peces de Lego inclou un motor i dos sensors (de proximitat i d’inclinació). Una vegada armat el robot, es comprova els moviments que realitza gràcies a la seva connexió a un ordinador, a través d’un cable USB.
Llegeix més...
 

El menú complet

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: És un taller que tracta sobre com elaborar un menú complet,  tenint en comte tot el procès, per la qual cosa està dividit en quatre parts: compra intel·ligent, joc de la piràmide dels aliments, cuina saludable i protocol a la taula.
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

        A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals.
Llegeix més...
 

El rodal ben net

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: De forma lúdica i mitjançant un conte (on els alumnes acaben sent els protagonistes de la historia) o un taller, els nens i nenes realitzaran una acció de neteja en un entorn natural.
Llegeix més...