PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Robots en 2D (robòtica educativa)

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix a descobrir una nova forma de crear circuits a través de l’electrònica creativa. Innovació i plàstica es fusionen per generar robots en 2D, dibuixant i treballant a partir d’un circuit electrònic que es crearà amb pintura conductora.
 
Llegeix més...
 

Taller d'eficiència energètica

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO. Descripció: El taller consta d'una presentació amb suport audiovisual per relacionar el consum d'energia, el deteriorament ambiental i el canvi climàtic. En aquesta part introductòria s'aborda la problemàtica energètica global i com es pot canviar la situació a partir del canvis d'hàbits personals.
 
Llegeix més...
 

Creixem en drets. Els drets dels infants

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i educació primària. Descripció: Joc de cartes a través del qual es treballaran diferents aspectes sobre els drets de la infància.  L’activitat es desenvolupa amb monitoratge, aquest joc està basat en unes cartes de taula que es poden jugar a tres jocs diferents en funció de les edats dels menors per reflexionar sobre els drets i deures establerts a la Declaració dels drets dels infants (20 de novembre de 1959) i a la Convenció dels drets dels infants
 
Llegeix més...
 

Poc a poc i bona energia

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO Descripció: A través d’un joc, els alumnes faran el recorregut que fa l’electricitat, des de la central fins al consumidor final. Hauran de seguir el Sistema Elèctric per veure que la demanda energètica es cobreix amb un mix energètic de generació i un sistema de transport i distribució.
 
Llegeix més...
 

Fruita de temporada

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.   Descripció: En el taller, els nens/es faran el “Joc de la Piràmide. Les caixes equilibrades”, que serà un joc amb caixes, que els nens/es hauran d’omplir d’aliments reals, prenent com a model la piràmide de l’alimentació.
 
Llegeix més...
 

De la cèl·lula a l'ADN

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO i batxillerat.   Descripció: En aquest taller es proposa investigar l’estructura de l’ADN, conèixer els seus components i el seu funcionament. Es realitzaran diferents activitats al voltant d’aquesta premissa i així per exemple, els alumnes tindran la oportunitat de fer un experiment molt senzill però molt interessant, per tal d'elaborar hipòtesis i visualitzar a simple vista, del nostre propi material genètic.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

Cinema animal

A qui s'adreça:  Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció:   Matinals de cinema a l'Imperial dins la 1a Mostra Internacional de Cinema Animal. Són unes projeccions audiovisuals relacionades amb els animals que permetrà reflexionar sobre els drets dels animals i les injustícies que alguns pateixen, així com trobar solucions conjuntes per aquest problema.
 
Llegeix més...
 

Taller de cuina solar i estalvi energètic

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: El taller s'inicia amb una introducció sobre la problemàtica energètica i com podem canviar la situació a partir dels nostres hàbits personals.
 
Llegeix més...
 

Taller del ball del Rodet

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'activitat a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell, es porta a terme al centre educatiu. Es compon de dues parts, una teòrica i una de pràctica:
 
Llegeix més...
 

Descobreix en Bee-bot (robòtica educativa)

  A qui s'adreça: Alumnes P5 i cicle inicial d’educació primària.   Descripció: En Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella que és robust i molt fàcil de fer servir, ideal per a aquestes edats. L’objectiu és aprendre el llenguatge direccional, girs, lateralitats i altres conceptes d’espacialitat.
 
Llegeix més...
 

Bullyng i gènere

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i ESO.   Descripció: L’activitat tracta de fomentar la empatia amb la víctima d’assetjament i proporcionar un canvi de perspectiva de la figura de l’espectador, per això amb la guia del monitor, facilitarem unes vinyetes on es visualitzarà escenes en relació a situacions d’assetjament escolar.
 
Llegeix més...
 

Què fem a Càritas?

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle de l'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Xerrada informativa i participativa on un professional i un voluntari de l'entitat expliquen què és Caritas, quins projectes es duen a terme i la participació dels voluntaris.
 
Llegeix més...
 

RELATA: Concurs de Contes sobre la discapacitat intel·lectual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: El projecte Relata consta de la realització al centre educatiu d’un taller de sensibilització sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual, centrat en la Síndrome de Down i posteriorment, els alumnes elaboraran un conte sobre la discapacitat intel.lectual, de tal manera que tots els contes de les escoles participants, concorren al concurs Relata que promou l'Associació Andi Down Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Quan, on i com s'enganxen els imants?

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària.   Descripció: Descobrirem quines són les principals característiques dels imants a través del mètode científic. Els mateixos alumnes hauran de fer les seves hipòtesis sobre les propietats dels imants i descobrir si són o no certes a través de l’experimentació.
 
Llegeix més...
 

Tallers de ràdio

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Projecte on els alumnes aprendran i posaran en pràctica la producció i realització d’una programa radiofònic de 60 minuts de durada, que s’emetrà per Ràdio Sabadell, a través del 94.6FM i també pel canal d’Internet.
 
Llegeix més...
 

A punt i amunt!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i 1r cicle d’ESO Descripció:  Aquesta activitat inclou la visita guiada a l’exposició d’alpinisme “A punt i amunt” i un taller complementari relacionat amb la lectura i interpretació de mapes a través de les dades que ens proporcionen.  
 
Llegeix més...
 

Foc i petards, tradició i seguretat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Xerrada explicativa sobre la tradició del foc, la seguretat i la prevenció dels riscos en l'encesa de fogueres i la manipulació dels petards: qui els pot llençar i com s'ha de fer. L'explicació és càrrec de representats d'una colla de foc, polícia municipal i bombers. S'acaba l'activitat amb una petita demostració al pati del centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Els Factors d'Exclusió Social: Joc de cartes "Les 100 fites"

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle de l'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Activitat que trenca els tòpics sobre la pobresa i sensibilitza l'alumnat sobre els factors d'exclusió social mitjançant l'introducció de la tasca i els projectes de Caritas Sabadell -a càrrec d'un professional i d'un voluntari de l'entitat- per continuar amb el joc de cartes Les 100 fites que es realitza en grups de 4-6 alumnes.
 
Llegeix més...
 

L'espiral de l'estalvi

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària.   Descripció: A través d’un joc els nens i nenes reflexionaran sobre la importància de l’energia elèctrica en la nostra vida quotidiana. El joc proposarà diferents proves que hauran d’anar superant, des de preguntes, mímica, realització de tallers, etc. i que els hauran de portar a conèixer mesures d’estalvi energètic.
 
Llegeix més...