PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

I després d'estudiar, què?

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Des del Vapor LLonch s'ofereix un taller per a facilitar una informació complementària i específica sobre el mercat laboral del nostre territori.
 
Llegeix més...
 

Tallers educatius sobre el bullying a través de l’esport

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: La Fundació Barça ofereix una jornada a cada centre educatiu amb tallers de prevenció i sensibilització sobre el bullying, a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l'esport és l'eix motivador per a l’aprenentatge.  
 
Llegeix més...
 

Mandala Igualtat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Tallers educatius de la Fundació Vicente Ferrer per a treballar les principals causes de les desigualtats, l'exclusió i la pobresa.
 
Llegeix més...
 

Visita al Castelloscopi virtual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: El Castelldoscopi virtual és una estructura vertical en forma de castell humà, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, on els emplaçaments dels castellers són substituïts per pantalles planes, 35 en total.
 
Llegeix més...
 

Belles bèsties

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Recurs educatiu on els alumnes crearan a l'aula, amb el seu mestre/a, dibuixos relacionats amb el valor de la llibertat, expressada a través de la llibertat de tots aquells animals que poden gaudir-la.
 
Llegeix més...
 

Fem pinya amb els joves, donem pit als barris

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Projecte que s'adreça a tres grups classe de cada institut públic de la ciutat, preferiblement de 3r d'ESO, amb l'objectiu de crear una colla castellera i participar a la Mostra castellera de secundària de Sabadell, dissabte 1 de desembre 2018. La proposta consta de 4 sessions a realitzar al centre educatiu i/o al local dels Castellers de Sabadell, més una visita al Castelldoscopi i la participació a la Mostra.
 
Llegeix més...
 

Convivència responsable amb els animals de família

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Taller dirigit on es treballen les premisses necessàries per conviure amb els animals de família, amb responsabilitat i consciència.
 
Llegeix més...
 

Fauna i plora

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària.    Descripció: En aquest recurs educatiu la literatura, la lectura i els ocells seran els protagonistes. L’objectiu serà crear petits relats a l'aula, reflexionant sobre la frase: “Si t’agrada el cant dels ocells no els engabiis, planta arbres”. Una vegada elaborats, l’alumnat podrà plantar un arbre com a símbol de llibertat a l’esdeveniment d’Escola Animal.
 
Llegeix més...
 

Fem de paleontòlegs!

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Per desenterrar els fòssils, els paleontòlegs utitlizen martells, picoles, pinzells... és una feina de precisió. L'activitat explica com es fan les excavacions paleontológiques i proposa als nens i nenes el repte de fer de paleontòlegs i excavar uns fòssils que posteriorment hauran de muntar en grup i identificar de quin animal es tracta.
 
Llegeix més...
 

Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Actua Vallès – Ca l’Enredus, proposa als centres educatius de la ciutat el cicle Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil amb una mirada a la diversitat sexual i de gènere. Aquesta iniciativa forma part del projecte Ca L'Enredus que ha estat seleccionat en el procés participatiu Construint Ciutat - Pressupost 2018. Les sessions escolars es porten a terme al Cinema Imperial, els dies 18 i
 
Llegeix més...
 

Premis Sambori i Pissiganya

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Des del curs 2013-2014 que Òmnium Cultural assumeix la gestió del Premi Sambori de narrativa escolar i del Premi Pissiganya de poesia escolar, que es lliuren en el marc d'El Tinter de les lletres catalanes, que és la festa que agrupa els premis literaris d'autors d'entre 6 i 18 anys amb més prestigi dels Països Catalans. La festa, organitzada per Òminum Cultural, és un un esdeveniment cabdal del calendari
 
Llegeix més...
 

3a Cursa Solar de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: La Cursa Solar de Sabadell és projecte que dura tot el curs. Es tracta d'una competició pedagògica pel foment de les energies renovables, el treball en equip i la mobilitat sostenible.
 
Llegeix més...
 

Sabadell a l'edat mitjana (segles XI-XV)

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: Itinerari per conèixer la formació de la ciutat de Sabadell al segle XI, a redós d'un mercat i d'una petita església. Veurem com l'arqueologia i els documents conservats, ens ajuden a entendre com devia ser la vila de Sabadello i la vida dels seus habitants. Buscarem en la ciutat actual les traces de la vila medieval.
 
Llegeix més...
 

A toc de pito! Vine a treballar al vapor Buxeda

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària Descripció: Amb la visita dinamitzada al vapor Buxeda Vell, ens posarem a la pell dels seus treballadors. Qui eren, què feien, com vivien? Ho descobrirem tot recreant l'atmosfera que vivien i experimentant amb els objectes que els envoltaven, la llana bruta, la neta, la pentinada, la tenyida, els colorants, ...
 
Llegeix més...
 

Taller multimèdia de Sabadell Ràdio Lab i Diari de Sabadell

A qui s'adreça:  Alumnes de 2n cicle d'ESO. Descripció: Projecte amb el qual, els alumnes aprendran i posaran en pràctica la producció i realització d’un espai radiofònic de 15 minuts de durada, que s’emetrà per Ràdio Sabadell. També aprendran a elaborar notícies, entrevistes o d’altres gèneres informatius pensats per a la premsa escrita / digital i que poden ser publicats al Diari de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

LLuites compartides

A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Lluites Compartides és un activitat que utilitza mitjans audiovisuals i una exposició, susceptible d'instalar-se en diferents espais del centre educatiu, que permet debatre sobre con s'ha arribat al Sabadell actual mitjançant una visió retrospectiva de les lluites per l'habitage i els espais públics a la nostra ciutat. També permet connectar amb les lluites actuals d'aquest dos àmbits.
 
Llegeix més...
 

Contes Rromane. Taller de contacontes gitano

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció:  Aquest projecte consisteix en una activitat, en què dos educadors gitanos, acompanyats de música de guitarra en directe, narren i escenifiquen contes populars gitanos, introduint el concepte de l’idioma gitano (Rromano), i explicant l’origen del poble gitano amb una dinàmica lúdica i participativa.
 
Llegeix més...
 

Geometria en 2D i 3D

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions. Per fer-ho, utilitzarem geoplans per crear diferents formes geomètriques i comprendre que formes geomètriques complexes estan formades per d’altres més senzilles.
 
Llegeix més...
 

Cinemàgic. Viu la teva aventura

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i Batxillerat   Descripció: Per què comencem una escena concreta amb un pla general, i una altra amb un pla sencer? Per què rodem les escenes desordenades? Com rodem una escena amb pantalla verda quan després hi hem d'aplicar efectes especials?
 
Llegeix més...
 

Tallers d’arts visuals a NauEstruch

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: L’Estruch ha volgut proposar una nova activitat per donar la possibilitat als alumnes de realitzar un taller d’arts visuals de la mà d’un dels artistes residents a l’Estruch on estan preparant els seus projectes a NauEstruch. És una activitat on els participants treballaran conjuntament amb l’artista per tal de crear una obra. Cada artista desenvoluparà amb els alumnes la disciplina en la qual està especialitzat.
 
Llegeix més...