PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El bosc dels sentits

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària. Descripció: S’inicia l’activitat amb la presentació del personatge conductor: l’esquirol del bosc.
 
Llegeix més...
 

Els animals de la granja

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la granja i l'hort de la Masia de Can Deu amb dues opcions:
 
Llegeix més...
 

El món rural a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais i les condicions de vida dels pagesos i visitant el Museu de la Vida al Camp.
 
Llegeix més...
 

El bosc mediterrani a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge pel bosc de Can Deu per observar-ne la geologia, la flora i la fauna. Activitat humana dins del bosc.
 
Llegeix més...
 

La granja dels cargols a la masia de Can Deu

A qui s'adreça:  Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d’educació primària. Descripció: L'activitat s'inicia amb un itinerari per les instal·lacions de la granja de cargols, per continuar amb un treball sobre aquests mol·luscs terrestres, a l'aula de la masia de Can Deu.
 
Llegeix més...
 

Fem pa: el conreu tradicional del blat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu del blat i visitant el Museu de la Vida al Camp. Elaboració de la massa i cocció del pa en una aula.
 
Llegeix més...
 

Fem vi: el conreu tradicional de la vinya

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de la vinya, el manteniment dels ceps i visitant el Museu de la Vida al Camp. La verema, el trepig, la fermentació i la conservació del vi.
 
Llegeix més...
 

Masies i tecnologia agrària tradicional

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats a la vida quotidiana. Visita comentada al Museu de la Vida al Camp.
 
Llegeix més...
 

Noves tecnologies, orientació i gestió forestal al bosc de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d''ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Itinerari pel Bosc de Can Deu on els alumnes hauran d’anar trobant els punts d’observació i realitzant proves de investigació mitjançant l’ús de les noves tecnologies aplicades al mòbil.  A partir de les seves observacions podran elaborar i defensar diverses estratègies orientades a la recuperació de l’espai forestal.
 
Llegeix més...
 

L'oli. El conreu tradicional de l'olivera

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de l'olivera i visitant el Museu de la Vida al Camp. Obtenció de l'oli i elaboració del sabó tradicional a l'aula.
 
Llegeix més...
 

La llana: aprofitament de l'ovella a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat s'inicia amb una presentació sobre la ramaderia centrant-ho en les ovelles i els usos de la llana. Mitjançant un joc de dibuixos s’introdueix: la biologia de les ovelles, els conceptes de la pastura, l’esquilat i els aprofitaments de les ovelles.
 
Llegeix més...
 

Tallers de les festes tradicionals a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d’educació primària. Descripció: Cicle de tallers que segueixen una mateixa dinàmica: una primera part de coneixement de la festa tradicional i les seves arrels rurals, una segona part més lúdica de descoberta dels elements de la festa a la masia i als seus voltants (camps, horts granja i bosc) i una tercera part de taller manual.
 
Llegeix més...