PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les joguines no són sexistes, i tu? Any 2016

Els jocs i les joguines ens ensenyen a viure i a construir allò que som com a persones, són importants transmissors de valors, conductes, rols, etc.

Per això, la regidoria de Drets Civils i Ciutadania ha creat aquest material que us presentem i que convida a prendre consciència d'allò que estem transmetent, a transformar i reconstruir l'univers del joc i les joguines perquè els nens i nenes puguin créixer en un món més igualitari i lliure.

Activitats a destacar

- Espectacle d'animació per públic familiar "Al país de les marietes arriba el circ", a càrrec de l'associació Ai Carai, amb aquesta animació s'intentarà consciènciar de que les joguines no tenen sexe i no són diferents les joguines segons el sexe de qui les fa servir.

Dia: dijous 29 de desembre

Hora: 11h

Lloc: Exterior de la Plaça del Mercat

- Per potenciar i aprofundir en aquests valors dimecres 14 de desembre, a les 17.30 h a la Biblioteca Vapor Badia (c. de les Tres Creus, 127-129) tindrà lloc una tertúlia - debat amb el nom: "Les joguines tenen sexe?", a càrrec de l'Associació Coeducacció.

flier joguines mail-page-001

Retallable

S'ha produït un retallable per confeccionar un potet amb missatges que promouen les joguines no sexistes. La difusió d'aquest retallable es farà als grups de 3er de primària de totes l'escoles, centres cívics, biblioteques, CAPs, AMPAS, etc.

Les persones interessades en aconseguir retallables, poden passar pel SIAD (c. Vidal, 146)

caixeta definitiva-page-001

 Nota de premsa de la campanya

Sabadell lliure de sexisme. Campanya 2017

 

Presentació de la campanya

noLa regidoria de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràdiz i el regidor de Salut, Ramon Vidal, presenten la campanya "Quina part del #NO no entens? Totes estem de festa" i el protocol de sensibilització, prevenció i actuació davant les violències sexuals en el marc de la Festa Major.

La campanya pretén defensar el caràcter inclusiu i respectuós de la festa, des de la corresponsabilitat i la implicació col·lectiva.

El protocol fomenta les relacions lliures, respectuoses i igualitàries, alhora que vol evitar les conductes sexistes per raons d’orientació i/o expressió de gènere, tant verbals com físiques, dins dels espais d’oci i festius.

>> Vegeu article complet

 

 


Material de la campanya

S'ha elaborat material divers de sensibilització, consistent en polseres, adhesius i targetes en les què apareixen els números de telèfon als quals es pot trucar en cas d’agressió.Aquests materials es difondran els dies de Festa Majors en els diferents espais d'oci destinats principalment al públic jove.


 

Cartells i adhesius

cartellNO       
   

 

adhesiu           

 


 Protocol de sensibilització, prevenció i actuació davant les violències sexulas a la Festa Major

protocol

 >> Descarregar pdf

 


Targetes

targetaNO

 


Polseres

polsera

 

 

Sabadell lliure de sexisme

 

La campanya fomenta les relacions lliures, respectuoses i igualitàries, alhora que pretén evitar les conductes sexistes per raons d'orientació i expressió de gènere, tant verbals com físiques, dins dels espais d'oci i festius.

Es pretén abordar la discriminació basada en qüestions de gènere i que és present en tots els àmbits, tant en el públic com en el privat. En el context festiu i d’oci és una de les grans problemàtiques que impedeixen que les dones puguin gaudir lliurement de la festa.