PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Activitats

Carnestoltes 2018

no emmascarem el masclisme1

Un any més tenim el Carnestoltes aquí i tot el que ell comporta!!! Com moltes altres festes i tradicions, no deixa de ser un reflex de la societat en la que vivim, una societat sexista i masclista en la que l’heteropatriarcat impera de manera evident.

Revisant algunes disfresses, podem adonar-nos de que encara estem molt lluny d’esborrar aquells estereotips que promouen la idea de la dona objecte, sexualitzada, sempre perfecte i complint els rols que li han estat assignats i que els mitjans publicitaris, entre d’altres, s’encarreguen de recordar permanentment, consolidant-los socialment.

Produeix indignació el fet de trobar anuncis de disfresses per a nenes de a partir de 4 anys amb postures suggerents, amb reclams com “infermera sexi” o “policia sexi” entre d’altres i on els talons i les faldilles de menys d’un pam son quelcom comú en tots ells. Aquestes imatges de nenes hipersexualitzades són un exponent rotund del masclisme i el patriarcat al que estem exposades diàriament.

Està clar, tenim un problema i molt greu!

No podem banalitzar ni frivolitzar ni un mil·límetre amb aquesta qüestió, i menys quan afecta als nostres infants.

Hem de vetllar per tenir un Carnestoltes lliure de sexisme i rols de gènere, en el que cap nen es vegi obligat a portar pistoles, llances o espases per sentir-se ben masculí, i en el que cap nena hagi de preocupar-se per complir els estereotips de bellesa que d’ella s’esperen!

Volem que en el Carnestoltes d’enguany els nens i les nenes i tothom en general puguin gaudir i divertir-se, convertint-se, encara que sigui per unes hores, en qui desitgin, mes enllà del seu sexe, sense opressions per la seva identitat ni per la seva expressió de gènere, ni per cap altre motiu!

Fora les capes de súper heroi i els tuls de princeses... volem infants lliures i feliços!

 

 

 

Imprimeix Correu electrònic