PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Vull ser una flor: conte infantil sobre compostatge

A qui s'adreça:
Alumnes de segon cicle d'educació infantil

Descripció:
Prèviament a la realització de l’activitat s’enviarà al docent de referència l’enllaç per accedir a l’activitat virtual. Serà una connexió en directe amb un educador/a ambiental que dinamitzarà l’activitat.


L’activitat pretén iniciar als més petits en el món del compostatge a través d’un conte il·lustrat. Les aventures de la protagonista, una tomaquera que vol convertir-se en una flor, els ajudarà a entendre el concepte de cicle i què és el compostatge.  La història fa èmfasi en la idea que el reciclatge permet que els residus es converteixin en recursos i els ajudarà a identificar quins són els residus que podem posar dins d’un compostador.
El conte té una durada de 30 minuts i un educador/a el dinamitzarà en línia a través de la pantalla.
La segona part de l’activitat consisteix en fer unes titelles de cartolina amb els personatges del conte per tal que se la puguin endur a casa i explicar el conte a les famílies.
Prèviament a la realització del taller, s’enviarà al docent responsable la plantilla de les titelles perquè al finalitzar el conte les puguin elaborar.
 
Objectius:
- Iniciar-se en el procés de compostatge.
- Entendre el concepte de cicle.
- Identificar els residus orgànics.
- Entendre el concepte de reciclatge.
- Fomentar bones pràctiques relacionades amb la gestió dels residus.

Competències bàsiques:
- Competència en elconeixement i la interacció amb el món físic

Mesures COVID-19:
Temporalment aquesta activitat només disponible en format virtual (en línia) com a mesura de prevenció davant la COVID19.

Desenvolupament:
Dates: durant tot el curs escolar en horari lectiu
Durada: 30 minuts per cada grup classe
Nombre d'alumnes per sessió : indiferent perquè l’activitat és virtual. Per garantir el màxim aprofitament es recomana un grup classe o grup estable definit pel centre educatiu. Es poden fer diverses sessions consecutives en un mateix matí.
Lloc de realització: al centre escolar. Activitat virtual
Cost: gratuït

Material de suport: 
L’activitat és virtual per tant és necessari que a l’aula del grup participant disposi d’un ordinador amb connexió a internet, pantalla gran, altaveus, micròfon i càmera per facilitar la interacció de l’educador/a amb el grup a través de la pantalla.
 
Material a càrrec de de l'escola: 
- Per al conte:  ordinador amb connexió a internet, pantalla gran, altaveus, micròfon i càmera. Per elaborar la titella: colors i tisores.
- A càrrec del Consorci de Residus: il·lustracions digitals del conte i plantilla de les titelles. La plantilla de les titelles, s’enviaran prèviament al docent.

Inscripció:

Informació:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
Correu electrònic: ccvoc.educacioamb@ccvoc.cat
Telèfon: 93 700 14 52
Consulta Web

Organització:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

ImprimeixCorreu-e