PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament engega una campanya de poda de més de 5 mil arbres a diferents punts de Sabadell

L’actuació ja ha començat, afecta tots els districtes i s’allargarà fins a l’estiu del 2022 L’Ajuntament engega una campanya de poda de més de 5 mil arbres a diferents punts de Sabadell

En el web de Parcs i Jardins, es poden consultar els carrers on s’actua, la xifra d’arbres que es poden a cada espai i l’estació de l’any en què es durà a terme l’operació.

La poda és l’eliminació selectiva de branques o parts de branques que es duu a terme als arbres de dins el nucli urbà amb l’objectiu que mantinguin el màxim valor funcional i ornamental. Sovint la poda s’activa perquè els arbres dins la ciutat estan en conflicte amb els edificis, amb el trànsit o amb la senyalització, però també es fa per motius estètics, sanitaris o de seguretat. Normalment, la poda serveix per regular l’estructura dels arbres i donar-los una forma determinada.

En la poda es tallen branques mortes o amb risc de caiguda, branques baixes que afecten els vianants o la senyalització viària o el trànsit, es forma correctament l’arbre o es restauren formes anòmales i s’adeqüen els arbres a les necessitats d’ús i a l’espai on s’han de desenvolupar.

Perquè els beneficis dels arbres a la ciutat són ben coneguts: fan ombra a l’estiu, filtren i fixen elements contaminants, harmonitzen i dignifiquen espais construïts de baixa qualitat estètica, creen microclimes agradables, disminueixen el soroll, donen identitat a l’espai on es troben, donen riquesa ecològica i afavoreixen corredors biològics, a més de proporcionar fragàncies agradables.