PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

En Pau M. Turull t'ensenya casa seva

A qui s'adreça:
Alumnes de segon cicle d’educació infantil.

Descripció:
Visita dinamitzada i taller. A través d’una titella que representa un dels fills de la família Turull, en Pau M., els més petits aprendran com es vivia en una casa burgesa del segle XIX, què feien els nens i nenes com ells, quines diferències hi havia amb ara.

D’un bagul, el titella anirà traient tot d’objectes i fotografies que mostren aspectes de la vida de fa 150 anys, fotos del pare i la mare, dels germans, dels vehicles que s’utilitzaven, la roba que vestien, els llums, la gibrelleta, entre d’altres.
Al final s’explicarà la història de com la reina Isabel va regalar a la mare d'en Pau M. un ventall durant la seva visita a la casa, i els nens i nenes el podran veure  i també podran fer el seu.
 
Novetat: La visita inclou la vídeo instal·lació artística TOT ÉS FUM, que s’ha estrenat en commemoració dels 200 anys de la casa fàbrica Turull. Amb la tècnica del vídeomapping i un llenguatge audiovisual innovador, Enric Turull, de 14 anys, ens parla sobre la família, la casa, la fàbrica i la ciutat.
 
Objectius:
- Aprendre com vivien els nens i nenes de segle XIX.
- Conèixer la importància de la casa-fàbrica i de la família Turull per la història del Sabadell durant la industrialització.
- Valorar la història i el patrimoni
- Propiciar la participació i el treball individual.

Competències clau:
-Competència ciutadana
-Competència emprenedora
-Competència en comunicació lingüística

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: tot el curs
Durada: 1h
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: Museu d'Art de Sabadell
Cost: 80 €.
Observacions: es poden adaptar les activitats a altres nivells i grups, prèvia consulta

Consulteu el Museu des de casa, una novetat a l'espai web del Museu d’Art, amb una àmplia oferta de continguts i activitats virtuals, per fer autònomament des de casa o l’aula. Són activitats digitals que el professorat pot emprar en cas de que no es pugui accedir presencialment al Museu, o bé per ampliar i millorar el treball que es pugui fer abans o després de la visita presencial amb l'alumnat.

Inscripció:
 

Informació:
Museu d'Art de Sabadell
Persona de contacte: Mireia Martín

Telèfon: 93 725 77 47
Correu electrònic: mmartinsi@ajsabadell.cat
Consulteu web

Organització:
Museu d'Art de Sabadell

 
 

Imprimeix Correu electrònic