PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La ciutat dels residus

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'educació infantil.

Descripció:
L'activitat, que es realitzar únicament de forma virtual, tracta sobre el concepte de residu i els diferents espais de la ciutat on es generen. Els alumnes crearan una ciutat amb diferents elements.

La ciutat dels residusPrimer, es farà una reflexió conjunta sobre què és un residu. Després, amb el suport d'una lona i diferents peces els participants muntaran la maqueta d'una ciutat (escola, casa, cafeteria, hospital, fruiteria, parc infantil i planta de reciclatge). Identificaran quins residus es generen en cada espai, a quin contenidor s'han de dipositar i en què es poden convertir si es gestionen correctament.
  • Quins residus es generen?: amb el suport d'unes targetes amb imatges de residus (restes de menjar, papers, piles, bombetes, etc.), els infants identificaran quins residus es generen als diferents espais de la ciutat.
  • Els contenidors de colors: amb aquesta dinàmica es donarà a conèixer el model de recollida de la comarca i, amb l'ajuda d'uns contenidors de colors, s'identificaran les fraccions: orgànica, envasos, vidre, paper i cartró, resta i deixalleria.
  • La recollida selectiva i el reciclatge: d'una forma molt bàsica, es parlarà de les 3Rs, per entendre la importància no només de la separació i del reciclatge sinó també de la reducció i la reutilització dels residus. A continuació, els infants simularan el procés de recollida de les diferents fraccions. Una per una, el camió les anirà recollint i portant a la planta de reciclatge. Un cop allà, els participants descobriran en què es pot convertir (envàs de plàstic o vidre reciclat, paper reciclat, llanta de bici, etc.).
  • I la fracció resta?: l'última fracció recollida serà la resta, però aquesta no es portarà a la planta de reciclatge ja que no pot ser transformada en cap nou producte, ni material. Es donarà a conèixer l'existència i la funció del Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental i dels dipòsits controlats de residus.
Objectius:
- Sensibilitzar als alumnes sobre la gran quantitat de residus que es generen a diferents espais d'una ciutat i com separar-los correctament.
- Identificar en quins espais es generen els residus, les diferents fraccions de la recollida selectiva i quins productes es poden obtenir quan es reciclen.
- Reconèixer la importància de la reducció, com a principal estratègia de gestió.
 
Competències bàsiques:
- Capacitat d’aprendre a descobrir i tenir iniciativa
- Capacitat d’aprendre a conviure i habitar el món
 
Mesures COVID-19:
Es seguiren les mesures COVID-19 del protocol vigent en el moment de realització de l'activitat.
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: a concretar
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes: 1 grup classe
Lloc de realització: en format virtual
Cost: gratuït
 

Inscripció:

Informació:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
Persona de contacte: Àngela Núñez
Correu electrònic: ccvoc.educacioamb@ccvoc.cat
Telèfon: 93 700 14 52
Consulta Web

Organització:
Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental


 

 

Imprimeix Correu electrònic