PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

EDUCACIÓ

cap cercador centres educatius

SUPORT A L'APRENENTATGE DE LLENGÜES ESTRANGERES

 

El Pla municipal de suport a l'aprenentage de llengües estrangeres incorpora 4 accions:

Auxiliars de conversa: és una mesura implementada al febrer 2017 i consisteix en que tots els instituts públics de Sabadell on s'imparteixen estudis d’ESO complets i batxillerat, compten amb un auxiliar de conversa nadiu de països de parla anglesa, per reforçar el coneixement de l’idioma entre l’alumnat. La mesura arriba a un total de 12 instituts.

La tasca dels auxiliars de conversa nadius consisteix en donar suport al professor titular de llengua anglesa a l'aula, treballant per afavorir la pràctica de la llengua oral, reforçar el nivell d’anglès de l’alumnat i col·laborant en la difusió de la cultura i tradicions del seu país d’origen entre els nois i noies. En aquest curs escolar porten a terme aquesta iniciativa 3 auxiliars de conversa amb una dedicació de 6 hores a la setmana, a cadascun dels centres que tenen assignats.

Cursos intensius d'anglès adreçats als alumnes de les diferents zones de Pla Educatiu d’Entorn: l'Ajuntament de Sabadell promou des del juliol 2016 la realització de cursos intensius de 80 hores de durada, fent possible que en la seva primera edició, 60 alumnes de batxillerat dels barris de les Termes, els Merinals, la Plana del Pintor, Espronceda i Campoamor, tinguéssin la oportunitat de reforçar el seu nivell d'anglès.

 

Beques d'idiomes: aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de les escoles d'idiomes de la ciutat i l'Ajuntament de Sabadell. Durant els cursos 2016-2017 i 2017-2018 s'està executant la segona edició de les beques d'idiomes, gràcies a la implicació de 12 escoles d'idiomes de la ciutat que han fet possible que 36 alumnes -a partir del 2n cicle de l'ESO- accedeixin a beques d’anglès o francès, atenent criteris de renda. Les beques de l’actual edició es van atorgar al setembre 2016 i comprenen matrícula i mensualitats dels dos cursos sencers. En aquesta edició, s’ha doblat el nombre de beques respecte a l’anterior –s’ha passat de 18 a 36– i les escoles d’idiomes participants han passat de 8 a 12. Prenen part al projecte l’Alliance Française, Britannia Language Technology, Canada Place, Clarence House, FIAC, Fun English School, Hopin, International House, Quality Languages, Sabadell High School, Selca i What’s Up Sabadell. Totes ofereixen les beques de forma altruista.

Activitats del Programa Ciutat i Escola, en francès o anglès: el Programa Ciutat i Escola recull cada curs escolar l'oferta d'activitats complementàries al currículum que s'ofereixen als centres educatius i que estan organitzades pels membres del Consell d'Entitats Ciutat i Escola (entitats, institucions i departaments municipals), amb més de 380 propostes diferents. Un 10% d'aquestes activitats es poden realitzar en llengües estrangeres: anglès o francès. D'aquesta oferta destaca el Concurs English Clips, en què l’alumnat ha d’elaborar un vídeo en anglès sobre una temàtica determinada. Aquesta activitat fomenta l’ús d’aquesta llengua durant tot el procés d’elaboració dels clips que els nois i noies presenten al certamen. Les escoles d’idiomes que prenen part en el projecte i que actuen com a membres del jurat són FIAC, Fun English School, Hopin, International House i Selca Idiomes.