PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Arts visuals

43è Concurs BBVA de dibuix escolar

A qui s'adreça: 
Alumnes d'educació primària.

Descripció:
La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, convoca el 43è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

L’edició d’enguany consta de sis contes escrits per Júlia Prunés, especialitzada en educació emocional, i tornen a parlar d’històries relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides es proposa assolir per tal de “Transformar el món” mentre arriba l’any 2030, i que ens volen conscienciar de la importància de cuidar el planeta. Amb aquesta iniciativa, els mestres poden treballar els contes a l'escola des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

A més, al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com es poden trobar materials i recursos proposats per l’autora per treballar-los a l'aula. Hi ha tres categories:
  • Primera categoria: 1r, 2n i 3r curs de primària
  • Segona categoria: 4t, 5è i 6è curs de primària
  • Tercera categoria: educació especial (CEE i NEE)
Les escoles poden presentar un dibuix per conte i categoria, fins a un total de 12 dibuixos (6 dibuixos de cada categoria, 1 dibuix de cada conte), que han de ser seleccionats prèviament a l’escola.
S’atorguen un total de 36 premis (un primer, un segon i un tercer per cada conte i categoria) per a les escoles d’educació primària, i tants premis com escoles participin en la categoria d’escoles d’educació especial.
Els nens i nenes guardonats seran convocats amb la seva família i mestres a un acte presencial el mes de maig, on se'ls farà entrega d'un regal, d'un diploma i del llibre editat amb els contes i els dibuixos premiats.

Objectius:
- Estimular la creativitat dels escolars en la faceta del dibuix a través de la lectura de sis contes en català, que parlen de les emocions.
- Estimular la lectura en català.
- Treballar l'educació emocional i el respecte al medi ambient.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència en consciència i expressió culturals
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Data lliurament de dibuixos: fins el 16 de febrer de 2024
Lloc de lliurament: a la seu de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. C. Sant Quirze, 4. 08201 Sabadell
(presencialment o per correu postal, certificat o missatger)
Acte de lliurament de premis: diumenge 26 de maig de 2024, a les 12 h, a la Factoria Cultural de Terrassa.
Cost: gratuït
 
Les bases es publiquen al mes de novembre i al web de la FACC es poden descarregar bases, contes, el document per fer els dibuixos i el full de participació de l’escola.
L’escola que presenti dibuixos caldrà que empleni un formulari que es troba també al web. 
Materials i recursos de l'autora dels contes, Júlia Prunés 
 
Inscripció: 
Concurs BBVA de Dibuix Escolar
Al web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, en el moment d’enviar els dibuixos per correu postal o correu certificat. 
 
Informació:
Persona de contacte: Belén Latorre
Correu electrònic: blatorre@fcaixescatalanes.cat
Telèfon: 669 888 316 

Organització:
Fundació Antigues Caixes Catalanes. Compta amb el suport de BBVA

Imprimeix Correu electrònic