PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Amb la intenció de fer una reflexió sobre el programa de Vacances de Gent gran, els seus objectius, els col·lectius als que s’adreça, i per tant, destinacions, tarificacions etc, s’ha creat una taula de treball, que farà un seguiment del programa, integrada per representants dels grups municipals, entitats de gent gran i tècnics del programa municipal de gent gran. El primer resultat d’aquesta taula és el programa “Sortim i compartim” que reorienta les Vacances de la gent gran posant com a primer objectiu afavorir l’accés de tothom i reforçar la sociabilitat emmarcat en les actuacions d’envelliment actiu.

El resultat, ja visible en l’edició d’aquest any i que s’anirà completant en edicions successives, consisteix promoure l’accés a persones amb més dificultats ja de tipus econòmic mitjançant una tarificació social més com també facilitant la participació de persones amb risc d’aïllament, reducció de la mobilitat, situacions de predependència... També s’ha buscat una diversificació de les propostes, afegint opcions amb estades més curtes, viatges temàtics.

En aquest sentit, seguint l’objectiu social, augmenten les places ofertes per a itineraris dins de Catalunya, es mantenen els espais Cuidem i el programa de Caminadors i es dupliquen places per a persones amb baixa mobilitat que volen estades més properes. Per contra, seguint aquesta línia es redueixen les destinacions a Espanya i circuits europeus.

Està previst que a començament de maig s’enviï els programes a tots els domicilis de gent gran, que les inscripcions comencin a partir de la primera quinzena de maig i les estades es facin entre juny i octubre.

  • Distribució programes: principis de maig
  • Inscripcions: a partir 10 de maig
  • Estades: entre juny i octubre

Exposició "Objectes Significants" al Pere Quart

Del 20 d’abril al 8 de maig s’exposa al Casal Pere Quart el projecte fotogràfic “OBJECTES SIGNIFICANTS, una imatge, un record, un sentiment”, del metge i fotògraf Miquel Traveria.

Aquest projecte, iniciat l’any 2012 i que consta de 64 retrats que intenten captar les emocions que generen certs objectes a les persones. Son petites històries quotidianes que ens parlen de l’amor, del dolor, de la felicitat, de moments inoblidables que ens fan més humans i propers en un món globalitzat i dominat per les tecnologies.

El 26 d’abril a les 17,30 es farà la inauguració oficial, amb la presència de la majoria de participants, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, que en facilitarà el desplaçament.

El diumenge 8 de maig a les 12 del migdia es farà una visita comentada a l’exposició.

L’exposició, està organitzada pel grup de Fotografia de la UES, a la qual pertany l’autor.

El govern municipal ha reorientat les vacances adreçades a la gent gran: el nou programa "Sortim i Compartim" vol aprofundir en la vessant social i cultural dels viatges i s’adreça a totes les persones que, per motius econòmics o perquè estan soles, no acostumen a viatjar. Seguint aquesta línia:

  • s’han ampliat les bonificacions amb un nou tram del 60%, en forma de tarifació social per a les rendes més baixes.
  • s’ha ajustat els preus de les destinacions: s’ha reduït entre el 6 i 14% en les "Rutes per Espanya", un 6% en les "Estades a Prop", per contra, els viatges a l'estranger pugen un 4,9%.
  • es dupliquen les places per a persones amb baixa mobilitat que volen estades a prop
  • es mantenen els espais "Cuidem" i el programa “Caminadors”

D’aquesta manera es fa palès el compromís municipal d’ampliar les estades de proximitat, per facilitar la incorporació d’aquelles persones més grans, amb menys ingressos i risc d’aïllament, que demanem amb major freqüència sortides curtes i destinacions properes.

El pròxim dia 15 de juny tindrà lloc al Casal Pere Quart la cloenda dels tallers de Memòria del curs 2015-2016.

L’acte consistirà en una Xerrada col·loqui Com podem organitzar-nos millor en el dia a dia a càrrec de la neuropsicòloga Anna Morera. A banda dels consells que aportarà la xerrada, té com a objectiu posar en valor a les persones que assisteixen regularment en aquests cursos, i també a les seves monitores. En total són 15 tallers dels quals 10 es realitzen al llarg de tot el curs i uns 5 trimestrals per les entitats.

Per altra banda, el pròxim dia 20 de juny al bosc de la Salut es farà la cloenda dels tallers de lectoescriptura, que s’imparteixen en equipaments de gent gran, municipals i seus d’entitats en diferents punts de la ciutat.

Gràcies a la tasca de les monitores, totes elles voluntàries, gairebé un centenar de persones progressen en les seves capacitats lectoescriptores, aprofundeixen coneixements, a l’hora que troben un espai de sociabilització.

 

Des del passat 31 de maig i fins al 10 de juny, el programa està en plena fase de recollir les acceptacions o les renúncies de les places de viatges adjudicades prèviament, en funció de les preferències i rendes de les persones sol·licitants. A partir del dia 13 de juny s’inicia una fase de readjudicació per totes aquelles persones que, volent viatjar, no poden fer-ho a la destinació sol·licitada o estan en llista d’espera. També a partir del dia 13, s’obren les inscripcions per la sortida dels Caminadors, que aquest any s’ha donat la facilitat que puguin fer un altre viatge del programa.

 

Per altra banda, dimarts 14 i dijous 16 tindran lloc les primeres sessions informatives dels viatges a Fira de Sabadell. Concretament:

Dia 14 de juny a les 10 h        Sortides a Portugal juliol i agost

                                               Sortides a Transilvània juliol i agost

                                               Sortides a Paris juliol i agost

Dia 14 de juny a les 11 h        Sortides a Itàlia juliol i agost

 

Dia 16 de juny a les 10 h         Sortides a Tenerife, Ruta de la Plata i Madrid juliol

Dia 16 de juny a les 11 h         Sortides al Pirineus Navarrés i Aragonés juliol

                                                Sortida a Salamanca a l’agost