PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

Mapa arqueològic de Sabadell




Per mitjà del Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) del patrimoni arqueològic de Sabadell presentem una nova eina de recerca per tal de conèixer, difondre i preservar el ric patrimoni prehistòric i històric sabadellenc. El SIG permet consignar en un sol document l'inventari de tots els jaciments arqueològics documentats a Sabadell i també el mapa arqueològic resultant, amb l'objectiu de ser revisats i actualitzats automàticament. Per tant, és un document viu, que cal anar ampliant a mesura que se succeeixen noves troballes arqueològiques. Així mateix, el SIG, integrat per una base de dades i un corpus cartogràfic, permet analitzar la realitat arqueològica segons diferents objectius: patrimonial, de recerca o bé de difusió.

La informació recopilada en el SIG de Sabadell ha permès la confecció d'un nou mapa arqueològic municipal, en què tots els jaciments enregistrats fins al desembre del 2009 es mostren cartogràficament (un total de 189 localitzacions). No hi ha inclosos els jaciments on exclusivament s'han documentat restes d'època contemporània. Amb aquesta eina es pot tenir una visió àmplia i precisa de la distribució del patrimoni arqueològic sabadellenc i de les relacions existents entre els diversos llocs documentats. Actualment tota aquesta informació arqueològica està inclosa al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arqueològic de Sabadell, un instrument fonamental per a la correcta gestió administrativa i patrimonial.

El visualitzador Google Earth us permet navegar pel terme municipal i veure la distribució dels jaciments arqueològics. El mapa interactiu us mostra els jaciments per períodes cronològics i podeu consultar-ne la fitxa, on trobareu tota la informació relativa a diferents camps: denominació, localització, tipus de jaciments, cronologia, intervencions, bibliografia, etc.                                                

1) Descarregar Google earth:  

2) Visita el Mapa arqueològic de Sabadell: 

* Com navegar pel Mapa Arqueològic de Sabadell ( versió pdf )


Autors: Xavier Carlús, Noemí Terrats i Oriol Vicente (arqueòlegs).
Producció i edició: Museu d'Història de Sabadell (Ajuntament de Sabadell), 2007.
Aquest treball parteix d'un projecte que va rebre un ajut econòmic de la Fundació Caixa de Sabadell (2004).
Darrera revisió: 2009


 

Edicions Cultura