PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell organitza aquest dijous un acte de sensibilització i conscienciació sobre la vulneració del dret d’asil

cartellsbdAmb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la greu situació de vulneració del dret d’asil, Sabadell prepara un acte aquest dijous, 16 de febrer, a la Plaça del Doctor Robert, que es preveu comenci a les 18 h i s’allargui fins les 21 h. L’acte, que s’emmarca en la campanya a favor dels refugiats Casa Nostra Casa Vostra, porta per títol Sabadell Ciutat Refugi: Ens posem en marxa i comptarà amb la lectura de fragments del manifest de la campanya, així com de poemes i històries de persones refugiades. A més, diferents corals de la ciutat interpretaran la cançó Com plora el mar de Joan Dausà, metre es projecte el vídeo i l’spot de la campanya Casa Nostra Casa Vostra. L’acte conclourà amb la tradicional Roda de la Pau a partir de 2/4 de 9 del vespre i una encesa d'espelmes construint el logo de la campanya.

Els objectius principals d’aquesta campanya passen per fer difusió i contribuir en la conscienciació de la situació que viuen les persones migrants i refugiades. També, vol sensibilitzar a la població per impulsar una mobilització multitudinària dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Finalment, però no menys important, pretén pressionar a les institucions catalanes per a que impulsin unes polítiques d’acollida efectives i reals que no acabin sent paper mullat.

Tal i com expressa la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz:
"Sabadell és una ciutat amb compromís amb les persones refugiades. Ser ciutat refugi significa també, garantir el dret d'acollida de totes aquelles persones que ja tenim a la ciutat. És important que els ajuntaments siguem part activa  en la defensa a les persones i hem de complir amb la responsabilitat que suposa ser l'Administració més propera a la ciutadania."

Val a dir que l’Ajuntament de Sabadell dóna suport tècnic i econòmic als objectius de la campanya, i arrel d’aquesta col·laboració, l’acte comptarà amb el suport de les entitats i persones que van participar el passat 25 de gener a l'assemblea de la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades de Sabadell.

Tanmateix, la Plataforma i l’Ajuntament de Sabadell participaran a la manifestació en favor de l’acollida de persones refugiades i migrades que es farà a Barcelona el proper dissabte, 18 de febrer, i convida a tota la ciutadania a participar-hi. S’ha previst una sortida conjunta des de Sabadell a les 14.30 h. amb la Biblioteca Vapor Badia com a punt de trobada.


 Vegeu articles relacionats:

>> Sabadell acull la presentació comarcal de la Campanya Casa Nostra, Casa Vostra

>> La Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades s’adhereix a la Campanya Casa Nostra, Casa Vostra