PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Torre de l'Aigua

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'abastament d'aigua a la ciutat ha estat una preocupació constant dels sabadellencs que es convertí en vertader problema amb la industrialització de la ciutat.
 
Llegeix més...
 

Saps què feia la teva besàvia?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: El recorregut és un passeig pel centre de la ciutat amb parades en llocs relacionats amb la vida d'aquestes dones singulars i molt diverses: Fidela Renom (regidora), Dolors Miralles (pedagoga), Joaquima Tomàs (brodadora), Júlia Sabaté (farmacèutica).
 
Llegeix més...
 

La Salut: l'ermita medieval, el santuari i el jaciment romà

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La visita s'inicia observant l’entorn i veient la seva situació geogràfica de l’indret. Després s’expliquen les diferents etapes de poblament: la vil·la romana, parcialment excavada, l’ermita medieval que va tindre funció de morberia, i el santuari actual i la tradició de l’aplec.
 
Llegeix més...
 

Mirades sobre el cementiri. El cementiri de Sant Nicolau

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'evolució de la ciutat industrial va tenir el seu paral·lelisme en la ciutat dels morts: el cementiri.
 
Llegeix més...
 

Les riuades de 1962

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat pel riu Ripoll centrat en un episodi concret: les riuades de 1962 que van provocar, a tot Sabadell, 32 morts d’acord amb les xifres oficials i van deixar sense casa a moltes famílies.
 
Llegeix més...
 

Curset de cinema

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: La proposta pedagògica es compon de sis sessions de cinema i pretén fer arribar als alumnes els coneixements bàsics que els permetin accedir a la comprensió d'un film.
 
Llegeix més...
 

L'església de Sant Pau de Riu-sec

    A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.  Descripció:  Visita guiada en la que podreu veure l’església romànica del segle XI-XII  i l’edifici adossat que és l’antiga rectoria construïda l’any 1798. La Quadra de Sant Pau de Riu-sec, és un antic terme que va ser agregat al terme municipal de Sabadell l’any 1471.
 
Llegeix més...
 

Sense títol. Viu l'art contemporani

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: Taller d’introducció a l'art contemporani. A partir d’uns exercicis es desenvoluparan els objectius plantejats treballant els temes a partir de la música, la dansa, la  pintura, l’escultura, el moviment, els colors, les sensacions o les emocions.
 
Llegeix més...
 

Sabadell a l'edat mitjana (segles XI-XV)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: Itinerari per conèixer la formació de la ciutat de Sabadell al segle XI, a redós d'un mercat i d'una petita església.
 
Llegeix més...
 

Sabadell vist pels seus artistes

    A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari pel riu Ripoll fins la capella de Sant Nicolau. L'activitat s'inicia a la Torre de l’Aigua. Aprofundirem en el gènere del paisatge a través de la mirada dels nostres pintors i el contacte directe amb el nostre entorn.
 
Llegeix més...
 

Fem d'impressors: taller d’introducció al gravat

           A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Amb aquest treball aprenem a fer d'impressors treballant el gravat, tot creant el nostre disseny o dibuix i el gravem tal com es feia abans, amb ajuda d'un tòrcul.
 
Llegeix més...