PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El bosc de La Salut

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d'educació primària. Descripció: L’itinerari es divideix en dues parts.
 
Llegeix més...
 

Els ocells a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada per observar ocells al Parc de Catalunya.
 
Llegeix més...
 

Bons hàbits per a l'estalvi d'aigua: l'ús de l'aigua a la llar

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària. Descripció: L'activitat consisteix en un joc relacionat amb el bon ús de l’aigua i que consta de tres parts:
 
Llegeix més...
 

Rius i torrents: el riu Ripoll i el torrent de Colobrers

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Recorregut pel torrent de Colobrers, des de la passera sobre el riu Ripoll a Sant Vicenç de Jonqueres, fins a la font de Can Moragues.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: descoberta d'un parc urbà pels més petits

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil (P3*, P4 i P5 ) i cicle inicial de primària. (*) Només durant el tercer trimestre Descripció: Activitat ambiental conduïda per un educador, i amb la participació del professorat responsable en un parc proper al centre educatiu
 
Llegeix més...
 

El medi natural del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari matinal guiat per la Serra de Sant Iscle, des del parc periurbà de la Salut, passant per la Torre del Canonge i fins la Torre de l'Aigua. 
 
Llegeix més...
 

Clonc! Plam! Moooc! Sssshhh! El soroll a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller a l’aula, acompanyat per un educador, on s’explora la percepció emotiva que provoquen els sons i els sorolls en els alumnes a partir de les quals es proposen accions per a la millora acústica dins i fora el centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: itinerari per conèixer el medi urbà de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari temàtic guiat per Sabadell conduït per un educador amb la participació del professorat responsable.
 
Llegeix més...
 

Camps i boscos del rodal

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada a la serra de Sant Iscle, pels voltants del parc de la Salut, a Sabadell. S’identifiquen els principals cims del paisatge vallesà per situar geogràficament els alumnes en l’entorn proper.
 
Llegeix més...
 

Taller d'eficiència energètica

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO. Descripció: El taller comença amb una presentació amb suport audiovisual per relacionar el consum d'energia, el deteriorament ambiental i el canvi climàtic.
 
Llegeix més...
 

Taller de cuina solar i estalvi energètic

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: El taller s'inicia amb una introducció sobre la problemàtica energètica i com podem canviar la situació a partir dels nostres hàbits personals amb l’estalvi energètic i les energies renovables.
 
Llegeix més...
 

Taller d'energia solar fotovoltaica d'autoconsum

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d’ESO i batxillerat Descripció: S'inicia la part introductòria amb una presentació on es mostra la problemàtica energètica global i com podem canviar la situació a partir dels canvis d'hàbits personals amb l'estalvi energètic i l'energia solar.
 
Llegeix més...
 

Descobrim la biodiversitat a l'entorn de l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per un parc o jardí proper al centre educatiu per tal d'avaluar la presència de la biodiversitat urbana. Per fer el mostreig de la biodiversitat, l'educador/a de l'ADENC defineix l'habitat o hàbitats d'estudi i les seves característiques i explica la metodologia a seguir.
 
Llegeix més...
 

Fem ciència ciutadana: descobrim la biodiversitat urbana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (app). Per fer-ho primer farem una sessió a l'aula i, posteriorment un itinerari per la ciutat.
 
Llegeix més...
 

El Ripoll de la mà dels ocells

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar els diferents hàbitats presents a la zona i conèixer les espècies que hi habiten, tot començant per els ocells.
 
Llegeix més...
 

Bufa núvols. Taller d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller d'arts visuals i ciències ambientals a l'escola. Es tracta d'un taller vivencial en què d’una manera transversal amb continguts artístics i conceptes científics, apropa la natura als alumnes.
 
Llegeix més...
 

Passejada urbana d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, d'ESO i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat de la mà de la Rosanna Fontanet, pintora membre del col·lectiu Filagarsa i del grup d’Art i Natura de l’ADENC, i d'un especialista en ciències ambientals, per visitar espais verds de la ciutat de Sabadell, des d'una visió multidisciplinar.
 
Llegeix més...