PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Concurs RACC: 16a edició "Joves i Mobilitat"

A qui 'adreça:  Alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional de CFGM.   Descripció: El concurs “Joves i Mobilitat” és una proposta pedagògica i lúdica que compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, el Servei Català de Trànsit i diferents patrocinadors. Va néixer el 2007 per ajudar als estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la mobilitat i la seguretat viària.
 
Llegeix més...
 

CD Joves emprenedors

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO. Descripció: La finalitat de l’aplicació és oferir una eina informàtica, al professorat, el CD de Joves emprenedors/es, com a instrument per a la difusió de la cultura emprenedora des d’una perspectiva amena i propera.
 
Llegeix més...
 

Relacions a través de la pantalla!

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada dinàmica sobre les relacions a través de les pantalles. S’aborden els conflictes a través de les pantalles i es proposen pràctiques per a un ús que no generi problemes i/o aporti solucions individuals i col·lectives des de l’empatia.
 
Llegeix més...
 

El medi natural del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari matinal guiat per la Serra de Sant Iscle, des del parc periurbà de la Salut, passant per la Torre del Canonge i fins la Torre de l'Aigua. 
 
Llegeix més...
 

Curset de cinema

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: La proposta pedagògica es compon de sis sessions de cinema i pretén fer arribar als alumnes els coneixements bàsics que els permetin accedir a la comprensió d'un film.
 
Llegeix més...
 

Estàs pantallat?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Mitjançant quatres escenes teatrals -que tracten l’ús del mòbil, els videojocs, la televisió, la publicitat, els xats i les xarxes socials- es plantegen situacions força habituals i quotidianes relacionades amb les pantalles. Com les fem servir? Les fem servir massa? Les hem de fer servir per tot i a tot hora? I què passa quan no les emprem bé?  A vegades ens fan sentir malament o fem sentir malament als altres depenent
 
Llegeix més...
 

Conèixer Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO. Descripció: L'activitat promou la utilització de dades estadístiques, elaborades per l'Observatori de l'Economia Local (OEL) - Vapor Llonch. Consta d'una introducció sobre l'Observatori i els seus productes i serveis per continuar amb una part pràctica, on els alumnes utilitzen una eina de ludificació per a respondre correctament una sèrie de preguntes sobre Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Innova't: vols fer el currículum més original?

A qui s'adreça: Alumnes 2n cicle d’ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Les eines de recerca de feina han anant evolucionant com a conseqüència de l'alta competitivitat del mercat laboral.  
 
Llegeix més...
 

Arxiu històric de Sabadell: visites guiades

A qui s'adreça:   Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció:   Contacte amb documents originals de diferents tipologies i suports (pergamins, microformes, CD-ROM, DVD, documents àudio-visuals de format professional, fotografies, etc.). Visita a les instal·lacions de la casa Ponsà, recorrent els mateixos circuits que segueixen els documents des que arriben a l'Arxiu fins que surten a la sala de consulta.
 
Llegeix més...
 

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: construïm

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària  Descripció: Entrarem en el camp de la robòtica amb una proposta de construcció d’un robot amb peces de Lego seguint unes instruccions, promovent el treball en equip i on, posteriorment, descobrirem quins moviments realitza aquest robot gràcies a la connexió a l'ordinador mitjançant un cable USB.
 
Llegeix més...
 

L'estat ecològic del riu Ripoll

A qui s' adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Sortida matinal guiada pel riu Ripoll i pel torrent de Colobrers, a Sabadell, per estudiar-ne l’estat ecològic.
 
Llegeix més...
 

Descobreix en Bee-bot

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d’educació primària.   Descripció: En Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella que és robust i molt fàcil de fer servir, ideal per a aquestes edats.
 
Llegeix més...
 

Joc Rodals i ciutats: l'equilibri és possible

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: A l'aula, tot jugant a un joc de taula, l'alumnat reflexiona sobre l'ordenació del territori. Durant la sessió, per grups, els alumnes han de dissenyar una ciutat i el seu entorn, seguint uns condicionants previs.
 
Llegeix més...
 

Visita al Servei de Diagnòstic per la Imatge del Parc Taulí

A qui s'adreça: Alumnes de 2n de batxillerat i formació professional. Descripció: Visita als diferents dispositius de diagnòstic per la imatge: RM, MN, RX, etc. Es donarà referència al tipus d’estudis i activitats que es realitzen en totes i cada una de les modalitats de SDI, així com els grups professionals que ho fan possible i la seva distribució.
 
Llegeix més...
 

I després d'un incendi, què?

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Activitat a l'aula o en laboratori en la que s’expliquen els incendis forestals com a factor natural i alhora potenciat per l’acció humana.
 
Llegeix més...
 

Capes de la terra i tectònica de plaques

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO. Descripció: Una de les dificultats que hi ha en l’àmbit de la ciència és visualitzar tot allò que no podem veure.
 
Llegeix més...
 

Fem ciència ciutadana: descobrim la biodiversitat urbana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (app). Per fer-ho primer farem una sessió a l'aula i, posteriorment un itinerari per la ciutat.
 
Llegeix més...
 

Observatori astronòmic i les escoles: el Sol, la Lluna, la Terra... i els coets

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i educació primària Descripció: Des de l'Observatori Astronòmic de Sabadell es porten a terme tot un conjunt d'activitats, adreçades als diferents nivells educatius, ideals per aprofundir i aportar coneixements sobre el sol, la lluna, l'univers, el sistema solar, les estrelles, els coets, els astronautes..
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: innovem

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest nou set de Lego combina els elements més importants de construcció, amb un hardware molt fàcil d’utilitzar, així com un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.
 
Llegeix més...