PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Com vivien els dinosaures dels Pirineus?

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i educació primària. Descripció: Descobriment de la biologia dels dinosaures i aproximació a la classificació dels dinosaures fòssils trobats a Catalunya.
 
Llegeix més...
 

Maletes didàctiques sobre fòssils, dinosaures, mamífers i evolució humana

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Quatre maletes de préstec gratuït a escollir, segons disponibilitat: Fossilització, Dinosaures, Mamífers i Evolució humana. Les quatre maletes consten de rèpliques de fòssils així com material de suport.
 
Llegeix més...
 

El Titanosaure i els seus amics

A qui s'adreça:  Alumnes d'educació infantil: P2, P3 i P4.   Descripció: Activitat on coneixerem el Titanosaure i d'altres espècies que van conviure amb ell. Tot això amb dinàmiques molt divertides on els nens en són els protagonistes. 
 
Llegeix més...
 

Històries de ratolins

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil. Descripció: A partir del conte sobre un petit hàmster que demana a la seva àvia que li expliqui com eren els seus avantpassats, mirarem d’entendre el concepte d’evolució i la diversitat de micromamífers. Activitat adequada per persones amb dificultats visuals.
 
Llegeix més...
 

Dibuixant al Museu de l'Institut Català de Paleontologia

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Aquesta activitat consisteix en donar una base de dibuix i una visió d'aquest com a mitjà de comunicació i d'aprenentatge sobre el nostre entorn, en aquest cas viure el museu a través del dibuix, aprenent sobre paleoil·lustració.
 
Llegeix més...
 

Fes servir el cap!

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i a partir de la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
 
Llegeix més...
 

L'evolució dels vertebrats

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Mitjançant el treball amb rèpliques de fòssil i làmines, treballarem la classificació dels animals; reconeixerem algunes parts del nostre cos i les compararem amb les d'altres vertebrats.
 
Llegeix més...
 

Visita guiada a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada pel conjunt d’instal·lacions del Museu de l'Institut Català de Paleontologia per conèixer tot el que envolta l’excavació, dipòsit, preparació, emmagatzematge, investigació i/o exposició d’una resta fòssil. Inclou visita d’espais no oberts al públic.
 
Llegeix més...
 

El món dels fòssils

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: A partir de la visita a les sales i al taller de laboratori i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el divers món dels fòssils.
 
Llegeix més...
 

Gairebé humans! Els primats antropomorfs

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Primer de tot coneixerem  els grups de vertebrats i, d’aquests ens centrarem en els mamífers. Farem una introducció als primats i les seves característiques dins del grup dels mamífers. . Seguidament, a partir de l'estudi de diferents primats fòssils, mirarem d'entendre el procés evolutiu que ha portat cap a l'aparició de la postura dreta en la nostra espècie.
 
Llegeix més...
 

Introducció a la il·lustració científica

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO i batxillerat artístic Descripció: L'activitat apropa l'alumnat a la il·lustració científica, explicant què és i per a què serveix. Explicarem què és la paleoil·lustració, relacionada amb el Museu de Paleontologia, i practicarem una tècnica tradicional en aquesta disciplina, el puntillisme.
 
Llegeix més...
 

Cabres petites i conills gegants

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: A partir del treball amb rèpliques de cranis i motllos, mirarem d’entendre fenòmens curiosos de l’evolució, com ara la insularitat, una possibilitat més del gran laboratori de l’evolució i la selecció natural.
 
Llegeix més...