PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Flipart - Els oficis de les arts

A qui s'adreça:  Alumnes de 4t d'ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Els Oficis de les Arts és una activitat del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu donar a conèixer unes quantes professions que hi ha darrere el teló i que fan possible la posada en escena dels espectacles. Amb l’activitat «Els oficis de les arts», convidem un professional artístic al centre docent per realitzar una sessió de dues hores amb les opcions següents:
 
Llegeix més...
 

Vine a llegir a la biblioteca!

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: Vine a llegir a la biblioteca neix de la voluntat d’oferir a les escoles un espai de lectura dins la biblioteca pública per a compartir moments tranquils i relaxats amb el món del llibre. L’escola podrà triar formats i/o temes amb antelació. 
 
Llegeix més...
 

CD Joves emprenedors

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO. Descripció: La finalitat de l’aplicació és oferir una eina informàtica, al professorat, el CD de Joves emprenedors/es, com a instrument per a la difusió de la cultura emprenedora des d’una perspectiva amena i propera.
 
Llegeix més...
 

Curset de cinema

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: La proposta pedagògica es compon de sis sessions de cinema i pretén fer arribar als alumnes els coneixements bàsics que els permetin accedir a la comprensió d'un film.
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix en una gimcana pel jardí.Els alumnes formen grups i se’ls proposa un seguit de reptes que han de solucionar buscant per tot el jardí, buscant noms, comptant elements, dibuixant, i descobrint diferents accions cíviques que s’han de tenir en compte per tenir cura i respectar el jardí.
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. Cicle inicial d'educació primària

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària.   Descripció: Les visites es plantegen com un itinerari a seguir en funció del curs de l’alumnat. Al primer curs del cicle (1r) s’ofereix una visita d’introducció. Al segon curs (2n) una visita relacionada amb les fonts d’informació o una temàtica de foment de la lectura. Per a realitzar qualsevol de les segones visites que oferim és imprescindible haver realitzat la primera, d’introducció, l’any anterior.
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. Cicle mitjà d'educació primària

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària.   Descripció: Les visites es plantegen com un itinerari a seguir en funció del curs de l’alumnat. Al primer curs del cicle (3r) s’ofereix una visita d’introducció. Al segon curs (4t) una visita relacionada amb les fonts d’informació o una temàtica de foment de la lectura. Per a realitzar qualsevol de les segones visites que oferim és imprescindible haver realitzat la primera, d’introducció, l’any anterior.
 
Llegeix més...
 

Conèixer Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO. Descripció: L'activitat promou la utilització de dades estadístiques, elaborades per l'Observatori de l'Economia Local (OEL) - Vapor Llonch. Consta d'una introducció sobre l'Observatori i els seus productes i serveis per continuar amb una part pràctica, on els alumnes utilitzen una eina de ludificació per a respondre correctament una sèrie de preguntes sobre Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Innova't: vols fer el currículum més original?

A qui s'adreça: Alumnes 2n cicle d’ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Les eines de recerca de feina han anant evolucionant com a conseqüència de l'alta competitivitat del mercat laboral.  
 
Llegeix més...
 

Flipart - Monogràfics d'arts

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius.   Descripció: Els monogràfics d’arts són una activitat del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona que tenen com a objectiu donar a conèixer als centres docents unes quantes disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica adreçada als alumnes.
 
Llegeix més...
 

Arxiu històric de Sabadell: visites guiades

A qui s'adreça:   Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció:   Contacte amb documents originals de diferents tipologies i suports (pergamins, microformes, CD-ROM, DVD, documents àudio-visuals de format professional, fotografies, etc.). Visita a les instal·lacions de la casa Ponsà, recorrent els mateixos circuits que segueixen els documents des que arriben a l'Arxiu fins que surten a la sala de consulta.
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. Cicle superior d'educació primària

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària.   Descripció: Les visites es plantegen com un itinerari a seguir en funció del curs de l’alumnat. Al primer curs del cicle (5è) s’ofereix una visita d’introducció. Al segon curs (6è) una visita relacionada amb les fonts d’informació o una temàtica de foment de la lectura. Per a realitzar qualsevol de les segones visites que oferim és imprescindible haver realitzat la primera, d’introducció, l’any anterior. 
 
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals..
 
Llegeix més...
 

Dinamitzacions lectores a la Biblioteca de La Serra

A qui s'adreça: Alumnes segon cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: S’ofereix a les escoles del districte 7 de Sabadell una dinamització lectora concreta per a cada cicle educatiu. Això vol dir que cada escola pot demanar fins a quatre dinamitzacions durant el curs escolar, triant el grup concret i fent la reserva prèvia. 
 
Llegeix més...
 

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i cicles formatius Descripció: Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: construïm (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària  Descripció: Entrarem en el camp de la robòtica amb una proposta de construcció d’un robot amb peces de Lego seguint unes instruccions, promovent el treball en equip i on, posteriorment, descobrirem quins moviments realitza aquest robot gràcies a la connexió a l'ordinador mitjançant un cable USB. El set de peces de Lego inclou un motor i dos sensors (de proximitat i d’inclinació).
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. ESO

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO.   Descripció: Dividit en dues activitats complementàries, una per 1r cicle i una altra per 2n cicle d'ESO. 
 
Llegeix més...
 

Llegir és molt guau

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'educació infantil i educació primària. Descripció: Aquesta activitat és una sessió de foment de la lectura en col·laboració amb la Lliga Protectora d’animals i plantes de Sabadell en la qual un o dos gossos de l'entitat acompanyaran els nens i nenes, durant la seva sessió de lectura a la biblioteca.
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. batxillerat, formació professional i adults

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Sessió que ens endinsa en les eines bàsiques d’accés  a la informació: els catàlegs automatitzats, les eines de cerca d’internet. També tracta sobre els recursos impresos: enciclopèdies, diccionaris, directoris... 
 
Llegeix més...
 

Formació en disseny 3D d’edificis esportius i emblemàtics de la ciutat de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d'educació primària i ESO. Descripció: Proposta educativa que permet endinsar-se en el món de la impressió en 3D, conèixer els materials que s'utilitzen, els extrusors que donen forma als materials, saber com funciona la impressió d'edificis del carrer en 3D, i sobretot, que hem de fer per a que funcioni correctament!
 
Llegeix més...